Παραβιάζοντας το Σύνταγμα

Παραβιάζοντας το Σύνταγμα

Στο βραδινό δελτίο του ΣΚΑΪ της Παρασκευής 12 Οκτωβρίου 2012, ετέθησαν μερικά ερωτήματα προς το βουλευτή της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, Συναγωνιστή Ηλία Παναγιώταρο, σχετικά με το περιστατικό ματαίωσης της πρεμιέρας του «θεατρικού έργου» Corpus Christi, στο θέατρο ΧΥΤΗΡΙΟ.
Παρόλο που ο Συναγωνιστής «βομβαρδιζόταν» (4 εναντίον ενός) συνεχώς από ερωτήσεις, εν μέσω ακατανόμαστων χαρακτηρισμών από προσκεκλημένο στην τηλεοπτική αυτή συζήτηση, τελικά κατάφερε να δώσει στο μέτρο του δυνατού τις κατάλληλες απαντήσεις. Στις επίμονες ωστόσο ερωτήσεις του κου. Νίκου Ευαγγελάτου και της δημοσιογράφου κας Κατερίνας Ακριβοπούλου για το ποιος είναι αρμόδιος να  κρίνει αν μια θεατρική παράσταση ή ένα κινηματογραφικό έργο έχει το δικαίωμα να παρουσιαστεί στο κοινό, θα ήθελα να τους γνωρίσω τα διαλαμβανόμενα στο Ελληνικό Σύνταγμα σχετικά άρθρα:
ΝΕΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ
 Εις το όνομα της Αγίας και Ομοουσίου και Αδιαιρέτου Τριάδος
 Το Ελληνικό Έθνος
Άρθρο 2
  1. Το Ελληνικό Έθνος τελεί ευσεβώς υπό την Σοφία, Παντοδυναμία και Πρόνοια της Αγίας Τριάδος, …
  2. Ακρογωνιαίοι λίθοι του Ελληνικού Έθνους, είναι η Ορθόδοξη Χριστιανική Πίστη, η Ελληνική Γλώσσα, η Ελληνική Ιστορία, η Ελληνική Εθνική Παιδεία, η Φιλοπατρία και η Εθνική Άμυνα….
  3. Η υπεράσπιση και προβολή των ανωτέρω, αποτελούν υποχρέωση και των ΜΜΕ, κρατικών και ιδιωτικών
 Εκκλησία και Πολιτεία
Άρθρο 6
  1. Απαγορεύεται αυστηρά η ύβρις, η προσβολή και η ασέβεια προς τα Θεία, προφορικά, γραπτά, ηλεκτρονικά, ψηφιακά, ή δια εντύπων, περιοδικών, αφισών, φυλλαδίων, ηχητικών, εικαστικών, τηλεοπτικών, θεατρικών, κινηματογραφικών ή άλλων έργων, διαφημίσεων ή μηνυμάτων και διώκεται αυτεπαγγέλτως με επιβολή βαριάς χρηματικής ποινής, κατασχέσεις και καταστροφή του υλικού ή των μέσων, αφαίρεση αδειών λειτουργίας, προβολής, εκθέσεως ή παραστάσεως και στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων των υπευθύνων επί δεκαετία.
Κατόπιν των ανωτέρω, αξίζει να ερωτηθούν οι δυο επαγγελματικά καταξιωμένοι δημοσιογράφοι του SKY, αποδέχονται το Ελληνικό Σύνταγμα, ναι ή όχι; Κι αν ναι, θα καταγγείλουν την αδράνεια των διωκτικών αρχών για την αυτεπάγγελτη δίωξη στην οποία έπρεπε να προβούν και δεν το έκαναν, για την παραβίαση των διαλαμβανομένων στα ανωτέρω άρθρα; 
 

ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ