Οι τουρκοπροσκυνημένοι του Τσίπρα, πιστά σκυλιά του τουρκικού προξενείου απέκλεισαν υποψήφια Ρομά ως... “ακροδεξιά”

Οι τουρκοπροσκυνημένοι του Τσίπρα, πιστά σκυλιά του τουρκικού προξενείου απέκλεισαν υποψήφια Ρομά ως... “ακροδεξιά”

Ο Τσίπρας υπέκυψε στις πιέσεις των τουρκοφώνων και του τουρκικού προξενείου και έβγαλε από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ την ρομά υποψήφια Σαμπιχά. Και γιατί η ακτιβίστρια Ρομά έχει στοχοποιηθεί από τους Τούρκους;

Διαβάστε τι είχε δηλώσει η Σαμπιχά στην διάσκεψη του ΟΗΕ για τις μειονότητες στην Γενεύη:
«Η μητρική μου γλώσσα είναι η ρομανί, η γλώσσα των Τσιγγάνων», επισημαίνει η Σαμπιχά Σουλεϊμάν και υπογραμμίζει ότι «επειδή είναι μουσουλμάνα της Θράκης, υποχρεώθηκε να πάει σε σχολείο όπου διδάχθηκε μία τρίτη γλώσσα, τα τουρκικά».  Η κ. Σουλεϊμάν, αποκάλυψε ότι «οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να τους επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους», είτε με την κατασκευή τζαμιών μέσα στους οικισμούς τους, είτε με τη δημιουργία σωματείων υποστηρικτικών προς την Τουρκία, στα οποία και επιμένουν να τους εγγράψουν.
Και η Σαμπιχά, στηλιτεύει την αδιαφορία της ελληνικής πολιτείας, προσθέτοντας τα εξής: «Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που θεωρούν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους».  
«Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη», τονίζει η κ. Σαμπιχά Σουλεϊμάν και ζητά «να τους αφήσουν ήσυχους σταματώντας να παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος τους».

Υ.Γ. Ακούς κύριε Αρβανιτόπουλε υπουργέ Παιδείας; Περισσότερα ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΑ θέλουν οι Ρομά. Όχι προπαγανδιστικές γιάφκες των Τούρκων...
Πηγή: Taxalia
Ακολουθεί επιστολή αναγνώστη της ιστοσελίδας που ανέδειξε το ζήτημα: 
Τουρκικής συνείδησης βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αξίωσαν να μην κατέβει η Σαμπιχά, που είναι "κόκκινο πανί" για τους "τουρκόφιλους" μουσουλμάνους και ο ΣΥΡΙΖΑ την έκοψε από τα ψηφοδέλτια. Στη συνέχεια ένας ελεεινός γραφικός μηχανισμός προπαγάνδας, προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, της χρέωσε "σχέσεις με την ακροδεξιά"αντί να πει την αλήθεια, ότι δηλαδή φοβήθηκαν να μη χάσουν τις ψήφους των αυτοαποκαλούμενων "τούρκων".
Και καλά οι γελοίοι που προσπάθησαν να "σώσουν" το θέμα με αυτόν τον εμετικό τρόπο, βαφτίζοντας τη γυναίκα "ακροδεξιά",  εισαγγελέας δεν υπάρχει στην Ξάνθη να διατάξει τη σύλληψη των φασιστών ΣΥΡΙΖΑίων της περιοχής, που βάφτισαν τη γυναίκα "ακροδεξιά"; Να κληθούν στον εισαγγελέα, να αποδείξουν ότι η Σαμπιχά είναι ακροδεξιά κι αν δεν δώσουν επαρκείς αποδείξεις, να τιμωρηθούν με τις βαριές ποινές, που προβλέπει ο αντιρατσιστικός νόμος. Αρκετά με τα σκατοφασισταριά, που όταν δουν ότι χάνουν ψηφαλάκια, βαφτίζουν όποιον τους κόβει ψήφους "ακροδεξιό", "αντισημίτη", "ναζί" και λοιπές τρίχες κατσαρές. Κ. Εισαγγελέα, έχετε ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ να διατάξετε προκαταρκτική εξέταση για όσους μέσω διαδικτύου, εξαπολύουν τέτοιους ρατσιστικούς χαρακτηρισμούς. "Οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους."
Στο 5ο συνέδριο του ΟΗΕ για τις μειονότητες στη Γενεύη (27 & 28 Νοεμβρίου 2012) ακούστηκε η συγκλονιστική μαρτυρία μίας Μουσουλμάνας Ρομά από τη Θράκη. Πρόκειται για τη Σαμπιχά Σουλεϊμάν, πρόεδρο του συλλόγου Γυναικών Δροσερού Ξάνθης «η Ελπίδα».
Ακολουθεί η ολόκληρη η ομιλία της: «Ονομάζομαι Σαμπιχά Σουλεϊμάν, είμαι Μουσουλμάνα Ρομά από την Ξάνθη στην Ελλάδα και πρόεδρος του Συλλόγου Γυναικών Δροσερού «Η Ελπίδα». Ζητώ συγνώμη που δεν μπορώ να μιλήσω απʼ ευθείας σε κάποια από τις γλώσσες που χρησιμοποιούνται στο συνέδριο αλλά δεν τις έμαθα ποτέ. Η μητρική μου γλώσσα είναι ρομάνι, η γλώσσα των Τσιγγάνων. Πάρα ταύτα επειδή είμαι μουσουλμάνα της Θράκης υποχρεώθηκα να πάω σε σχολείο όπου διδάχθηκα μια τρίτη γλώσσα, τα τούρκικα. Αυτό κάνουν κάθε χρόνο εκατοντάδες έλληνες πολίτες μουσουλμάνοι Ρομά με αποτέλεσμα να αισθανόμαστε σήμερα μειονότητα εντός της μειονότητας. Το ίδιο συναίσθημα της μειονότητας μέσα στη μειονότητα το αισθανόμαστε σε κάθε βήμα μας μέσα στην κοινωνία. Οι μουσουλμάνοι τουρκικής καταγωγής προσπαθούν να μας επιβάλλουν εκτός από τη γλώσσα τους και την ταυτότητά τους. Ξοδεύουν πολλά λεφτά για να χτίσουν τζαμιά μέσα στους οικισμούς μας. Μας λένε ότι οι Τσιγγάνοι πεθαίνουν νέοι επειδή δεν είναι καλοί Τούρκοι και πιστοί μουσουλμάνοι. Εμείς, όμως ξέρουμε ότι αυτό που χρειαζόμαστε είναι περισσότερα σχολεία και νοσοκομεία όχι τζαμιά που άλλωστε η Θράκη έχει πολλά. Εδώ και χρόνια επιμένουν να φτιάξουν σωματεία και να τα ονομάσουν «τουρκικά». Στη συνέχεια προσπαθούν να μας γράψουν σε αυτά τα σωματεία για να μας υποχρεώσουν κι εμάς να πούμε ότι είμαστε Τούρκοι. Πριν μερικά χρόνια το ελληνικό κράτος όρισε να πηγαίνουμε υποχρεωτικά σε νηπιαγωγεία. Οι τουρκικής καταγωγής Μουσουλμάνοι έφτιαξαν δικά τους νηπιαγωγεία όπου διδάσκονται μόνον τουρκικά. Μας πιέζουν να γραφτούμε σε αυτά τα νηπιαγωγεία. Θέλουμε να έχουμε καλή εκπαίδευση στη γλώσσα του κράτους που ζούμε. Το κράτος δεν κάνει αρκετά. Θέλουμε περισσότερα δημόσια σχολεία. Θέλουμε να μας προστατεύει επειδή είμαστε μουσουλμάνες γυναίκες με δικαιώματα που παραβιάζονται διαρκώς από ανθρώπους που νομίζουν ότι είναι δικαίωμά τους να φέρονται άσχημα στις γυναίκες τους. Περιμένουμε την πραγματική βοήθεια από το ελληνικό κράτος. Η Διακήρυξη του ΟΗΕ για τις μειονότητες λέει ότι πρέπει να γίνεται σεβαστή η ιδιαίτερη ταυτότητα και ο πολιτισμός μας. Αυτό δεν ισχύει μόνον για το κράτος στο οποίο ζούμε αλλά και για τους μειονοτικούς συμπολίτες μας. Οι τελευταίοι προσπαθούν να μας επιβάλλουν την τουρκική ταυτότητα αντί της δικής μας ταυτότητας των Ρομά. Δεν θέλουμε να αλλάξουμε τη δική μας ταυτότητα με μία άλλη. Θέλουμε να μας αφήσουν ήσυχους και να μην παίζουν πολιτικά παιχνίδια εις βάρος μας».
Το ρεπορτάζ του xanthipress αναδεικνύει την υπόθεση και τον πανικό που επικράτησε στον ΣΥΡΙΖΑ, αφότου τους "τράβηξαν το αυτί" οι τουρκοπράκτορες. Μάλιστα απαιτήθηκε εσπευσμένο ταξίδι από την Αθήνα, για να κλείσει άμεσα το ζήτημα. Διαβάστε το ρεπορτάζ:
Πριν καν ανοίξει, έκλεισε για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης το θέμα «Σαμπιχά Σουλεϊμάνογλου» καθώς και επισήμως για το ΣΥΡΙΖΑ η περίπτωση συμμετοχής της στο ευρωψηφοδέλτιο αποκλείεται οριστικά.
Το θέμα που προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των βουλευτών και της νομαρχιακής οργάνωσης σε Ξάνθης, κυρίως, και Ροδόπη, έκλεισε με την παρέμβαση της ηγεσίας του κόμματος και αφού καλύφθηκε το έλλειμμα ενημέρωσης που φαίνεται πως υπήρξε για το ΣΥΡΙΖΑ, κεντρικά γύρω από όσα θα σηματοδοτούσε μια τέτοια επιλογή για την περιοχή, όπου ο ΣΥΡΙΖΑ καταγράφει το μεγαλύτερο ποσοστό του πανελλαδικά. Χρειάστηκαν πολύωρες τηλεφωνικές επικοινωνίες του Γραμματέα και του Προέδρου με τα στελέχη στην Ξάνθη, προκειμένου να υπάρξει επαρκής πληροφόρηση.
Ταξίδι-αστραπή του Βίτσα στην περιοχή για να «κλείσει» το θέμα
Τη Μεγάλη Πέμπτη, σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr, πραγματοποιήθηκε κλειστή, έκτακτη σύσκεψη της Περιφερειακής Οργάνωσης του ΣΥΡΙΖΑ, στην Ξάνθη, με το Γραμματέα του κόμματος Δημήτρη ΒίτσαΣτη σύσκεψη τους διαβεβαίωσε ότι η περίπτωση Σαμπιχά έχει αποκλειστεί για το ΣΥΡΙΖΑ και ότι η στελέχωση του ψηφοδελτίου με μειονοτικό από την περιοχή, συνεχίζεται βάσει των εισηγήσεων των οργανώσεων ενώ το ευρωψηφοδέλτιο ανακοινώνεται την Τρίτη.
Η απόφαση αυτή ανακοινώθηκε και στην ίδια την ενδιαφερόμενη, σύμφωνα με τις ίδιες, ασφαλείς πληροφορίες. Εντύπωση πάντως προκάλεσε το γεγονός ότι παρότι ήταν γνωστό ότι δεν πρόκειται να συμπεριληφθεί στο ψηφοδέλτιο, προέβη σε δηλώσεις στην τηλεόραση, παρουσιαζόμενη ως υποψήφια ευρωβουλευτής!