Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο οι θέσεις μας

Ελληνική Αυγή ιονιο 


Ο συνδυασμός Ελληνική Αυγή για το Ιόνιο αποτελεί την αιχμή του δόρατος για το Λαϊκό Εθνικιστικό Κίνημα στα Επτάνησα.


Οδηγός του συνδυασμού μας είναι η ιδεολογία μας.Πολιτική χωρίς σταθερή ιδεολογία και Πίστη αποτελεί για εμάς απάτη, καιροσκοπισμό και ψηφοθηρία. Μοναδικό μας κίνητρο, δεν είναι το προσωπικό μας συμφέρον αλλά η Πίστη μας, μια Πίστη που την μετουσιώνουμε σε αγώνα, πράξη και έργο.Μόνο με τον ανιδιοτελή αγώνα μας θα αποδείξουμε εμπράκτως σε όλους τους Επτανήσιους ότι η ιδεολογία του Λαϊκού Εθνικισμού δεν είναι μια στατική ιδεολογία αλλά ως επί το πλείστον δυναμική.

Αυτή λοιπόν την θετική δυναμική θα την αξιοποιήσουμε μέσα από τον θεσμό της Περιφέρειας Ιονίων Νήσων.

Γνωρίζουμε πολύ καλά, τόσο τις δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουμε σε αυτή μας την προσπάθεια όσο και τον ανηλεή πόλεμο που θα δεχθούμε από το σάπιο και διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα που λυμαίνεται την πατρίδα μας ακόμα και εντός των θεσμών της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Εμείς όμως θα εργαστούμε, αφοσιωμένοι στον αγώνα για κοινωνική δικαιοσύνη, αξιοκρατία, εναντίον όλων δίχως να παρεκκλίνουμε από τις ιδέες μας με κύριο στόχο την ευημερία του συνόλου των Επτανησίων.

Στον συνδυασμό μας συμμετέχουν Επτανήσιοι και Επτανήσιες που δεν είναι οι
«αγανακτισμένοι» εντός πολλών εισαγωγικών, ούτε οι «παραπονεμένοι» ενός διεφθαρμένου καθεστώτος. Είναι όμως συνειδητοί πολιτικοί στρατιώτες με πιστή στον Λαϊκό Εθνικισμό και θα πολεμήσουν με όλες τους τις δυνάμεις ενάντια στην παρακμή που καλύπτει τα νησιά μας, θα πολεμήσουν για την αναγέννηση της Περιφέρειας μας έτσι ώστε αυτή να μετεξελιχθεί σε λειτουργικό και δημιουργικό κοινωνικό, οικονομικό, διοικητικό και πολιτιστικό κύτταρο εντός του Ελληνικού Έθνους.
Είμαστε σίγουροι ότι ο λαός των Επτανήσων έχει κατανοήσει πλήρως ότι εμείς οι Εθνικιστές είμαστε η μοναδική εγγυητή και ελπίδα για την μεγάλη ανατροπή.
Πέρα από κάθε μικροπολιτική σκοπιμότητα, ενάντια σε κάθε παλαιοκομματική συμπεριφορά, θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις να καθαρίσουμε την γάγγραινα του πολιτικού συστήματος που μόλυνε βαθιά και την τοπική αυτοδιοίκηση.
Θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις για Δικαιοσύνη, Αλήθεια, Αξιοκρατία έτσι ώστε να γίνουν ξανά τα Επτάνησα εκείνο το κέντρο δημιουργικής σκέψης και εξέλιξης για το Έθνος μας όπως προστάζει η μακρόχρονη ιστορία τους.

ΒΑΣΙΚΟΙ ΑΞΟΝΕΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ΜΑΣ

Δέσμευση του Συνδυασμού μας είναι η κάθε δυνατή προσπάθεια έτσι ώστε, άμεσα, να πραγματοποιηθεί έλεγχος από ανεξάρτητους ορκωτούς λογιστές καθώς και ενδελεχής διαχειριστικός έλεγχος στα οικονομικά της Περιφέρειας προκείμενου να αναζητηθούν πολιτικές και ποινικές ευθύνες κατασπατάλησης δημοσίου χρήματος από τους μέχρι τώρα διαχειριστές.
Πιστεύοντας σε μια οικονομία , υπηρέτη των Εθνικών συμφερόντων και όχι σε ένα κράτος υπηρέτη της πλουτοκρατίας, ο συνδυασμός μας θα αγωνιστεί με κάθε δυνατό τρόπο ώστε η Περιφέρεια Ιονίων Νήσων να μην καταστεί μια άτυπη, αποικιοκρατικού τύπου Ειδική Οικονομική Ζώνη, η οποία θα λειτουργεί μόνο προς όφελος των εγχώριων και διεθνών κερδοσκόπων.
Ο οικονομικός πλούτος που παράγουν τα Επτάνησα θα πρέπει να διοχετεύεται με ως επί το πλείστον δικαιότερο τρόπο προς τα βασικά κύτταρα της τοπικής οικονομίας, τους εργαζόμενους και τους μικρομεσαίους επιχειρηματίες, με βάση την αρχή της κοινωνικής δικαιοσύνης.
- Αξιοποίηση των δυνατοτήτων χρηματοδότησης (ΕΣΠΑ, Π.Δ.Ε.) για την ενίσχυση των μικρομεσαίων επιχειρήσεων στα Επτάνησα.
- Δράσεις ενίσχυσης πρωτογενούς αγροτοκτηνοτροφικού τομέα με οργάνωση της παραγωγής σε τοπικό επίπεδο. Στόχευση προς νέες αποδοτικές καλλιέργειες και αξιοποίηση των ακαλλιέργητων εκτάσεων με προσπάθεια περιορισμού της ανεργίας και ενίσχυσης του οικογενειακού εισοδηματος
- Σταθερό ακτοπλοϊκό δίκτυο προς την ηπειρωτική Ελλάδα και ανάμεσα στα νησιά της Περιφέρειας. Μελέτη δυνατότητας εφαρμογής του Μεταφορικού Ισοδύναμου για μείωση κόστους εισιτηρίων. Εξασφάλιση σύνδεσης με Ιταλία ειδικά τους μήνες της τουριστικής σεζόν.
- Ενίσχυση του επαγγελματικού ρόλου της Ε.Τ.Ι.Ν.
- Άμεση συντήρηση και Ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων και της πολιτιστικής κληρονομιάς των Επτανήσων με απώτερο στόχο την ποιοτική ενίσχυση του τουριστικού προϊόντος.
- Σταθεροί και αξιοκρατικοί έλεγχοι στους τομείς αρμοδιότητας της Περιφέρειας. Δραστικοί έλεγχοι για την προστασία των εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων ξενοδοχοϋπαλλήλων.
- Εξορθολογισμός των λειτουργικών δαπανών των υπηρεσιών με στόχο την εξοικονόμηση πόρων και διάθεση τους σε ουσιαστικές δράσεις. Αξιοκρατική αξιοποίηση του προσωπικού των υπηρεσιών της Περιφέρειας. Αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου.
- Εναρμόνιση καθεστώτος Φ.Π.Α. με αυτό που ισχύει για τα νησιά του Αιγαίου.
- Ενίσχυση των δομών κοινωνικής αλληλεγγύης της Περιφέρειας.
- Δράσεις ενίσχυσης των αθλητικών και πολιτιστικών υποδομών της Περιφέρειας
- Δράσεις για την αξιοποίηση της ηλιακής και αιολικής ενέργειας με σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον της Περιφέρειας καθώς και αξιολόγηση της δυνατότητας εκμετάλλευσης των θαλασσίων ρευμάτων
- Στήριξη και ενίσχυση της λειτουργίας του θεσμού του συμπαραστάτη του πολίτη και της επιχείρησης.