Σχετικά με την Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου και το Περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων


Στο περιφερειακό συμβούλιο Ιονίων Νήσων το σαββατοκύριακο 25 και 26 Απριλίου περιμέναμε πως θα συζητήσουμε το φλέγον ζήτημα της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου. Ο περιφερειάρχης το Σάββατο απουσίαζε από την συνεδρίαση και την Κυριακή ενημέρωσε το Σώμα για την συζήτηση που είχε με τον πρωθυπουργό για την κατάπτυστη και αυταρχική πράξη νομοθετικού περιεχομένου που παραβιάζει κατάφωρα τα δικαιώματα των Ελλήνων πολιτών, δικαιολογώντας την απαράδεκτη πράξη του Τσίπρα.
Ζητήσαμε να τοποθετηθούμε επί του θέματος και συμφωνήθηκε να τοποθετηθούν οι επικεφαλής παρατάξεων εκτός ημερησίας διατάξεως μετά το πέρας των θεμάτων. Προς μεγάλη μας έκπληξη, μεγάλος αριθμός συμβούλων αποχώρησε με αποτέλεσμα σύμφωνα με τον κανονισμό να διακοπεί η συνεδρίαση.
Θεωρούμε απαράδεκτο το γεγονός πως ένα τόσο σημαντικό θέμα δεν θίχτηκε στην παρούσα συνεδρίαση.
Ακολουθεί ανακοίνωση της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΑΥΓΗΣ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ, της αυτοδιοικητικής έκφρασης των Ελλήνων Εθνικιστών της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ: 

"Η Κυβέρνηση Συριζα-Ανελ καθημερινώς αποδεικνύει ότι δεν είναι καθόλου αντιμνημονιακή. Όχι μόνο δεν κατήγγειλε το Μνημόνιο, αλλά συνεχίζει την ίδια καταστροφική πολιτική που εφάρμοζε η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ. Διαλύει τον κοινωνικό και οικονομικό ιστό της χώρας, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία βασικών υποδομών που σχετίζονται με την Υγεία, Παιδεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση. Παίρνει χρήματα από Δήμους και Περιφέρειες και προφανώς πολύ σύντομα από Πανεπιστήμια, Νοσοκομεία, ΕΟΠΠΥ, Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων, Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών, Κτηματολόγιο και άλλους φορείς, προκειμένου να πληρώσει το επονείδιστο και επαχθές χρέος, τα τοκοχρεολύσια των τοκογλύφων δανειστών.
Οι ενέργειες της σημερινής Κυβέρνησης δείχνουν ότι αποτελεί «άξιο» διάδοχο της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Εφαρμόζει αντιδημοκρατικούς και αυταρχικούς τρόπους διακυβέρνησης, νομοθετώντας με Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου. Ειδικά η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου αποτελεί ενέργεια απόλυτης αυθαιρεσίας, καθώς δεν προηγήθηκε κανενός είδους διάλογος με τους θιγόμενους φορείς.   
Οι διατάξεις που προβλέπουν τη δέσμευση ταμειακών διαθεσίμων των φορέων της Γενικής Κυβέρνησης και τη μεταφορά τους στην Τράπεζα της Ελλάδος, παραβιάζει θεμελιώδεις διατάξεις του Συντάγματος όπως είναι το αυτοδιοίκητο των πανεπιστημίων, η οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (άρθρα 16 παρ.5 και 102 παρ. 2 Συντάγματος) και η απαγόρευση αναδρομικότητας των νόμων.
Το ΦΕΚ στο οποίο δημοσιεύτηκε η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν αναφέρεται καμία συγκεκριμένη αιτιολογία που να δικαιολογεί την εξαιρετική ή απρόβλεπτη περίσταση που οδήγησε στη θέσπισή της.  Επιπλέον, το χρονικό διάστημα που θα διαρκέσει αυτή η αναγκαστική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων μένει απροσδιόριστο και δεν διευκρινίζεται στο κείμενο της Πράξης.
Θέση μας είναι ότι η συγκεκριμένη Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου δεν υπηρετεί τα συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών και αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι έκδοσή της δεν ήταν πρωτοβουλία της ελληνικής Κυβέρνησης, αλλά έγινε σε ικανοποίηση αντίστοιχου αιτήματος των «εταίρων».  
Η κυβέρνηση που, σύμφωνα με τον Υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη, θα πληρώνει στο διηνεκές το ΔΝΤ και τους ξένους τοκογλύφους, δεσμεύει τα χρήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης, δηλαδή του ελληνικού λαού και νομοθετεί καταστρατηγώντας το Σύνταγμα όπως οι προκάτοχοί της ΝΔ - ΠΑΣΟΚ. "

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΥΓΗ ΓΙΑ ΤΟ ΙΟΝΙΟ
xaioniou@gmail.com
6980556267