ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ… ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ ΝΑ ΤΟΝ ΜΙΜΗΘΟΥΝ (ΕΙΔΙΚΑ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ "ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΕΣ" ΤΗΣ ΕΛΜΕΚΙ ΜΕ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΥΠΕΡ ΤΩΝ "ΠΡΟΣΦΥΓΩΝ" ΚΑΙ ΤΩΝ "ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ")!

12039626_10205759673725166_3004614461162521717_n
Γράφει ο Αντίοχος

Μια πολύ ευχάριστη έκπληξη μας επιφύλαξε η οικογένεια του –προφανέστατα- συμπαραστάτη και αλληλέγγυου (χωρίς εισαγωγικά…), Άλκη Πασπάτη από την Μυτιλήνη. Η οικογένεια, σε ένδειξη πραγματικής συμπαράστασης και αλληλεγγύης στους πρόσφυγες, πήρε όσους μπορούσε στο σπίτι της!
Ιδού και το κείμενο του κυρίου (με όλη τη σημασία της λέξεως!) Πασπάτη, στο οποίο αιτιολογεί την πράξη του:
«Γι’ αυτούς που πιπιλάνε ακόμα την ίδια καραμέλα «αν τους θέλεις πάρ’ τους στο σπίτι σου». Ορίστε… τους πήραμε στο σπίτι μας για ένα ζεστό μπάνιο, φαγητό, τάβλι και ύπνο σε κρεβάτι. Η χαρά και η ικανοποίηση που μας χάρισαν αυτοί οι άνθρωποι ήταν απερίγραπτη με τον σεβασμό την αξιοπρέπεια και την ευγνωμοσύνη τους. Το μικρό ταλαιπωρημένο παιδάκι τους, στόλισε το μικρό μας σπίτι… Άραγε πόσο πιο όμορφα θα νιώθαμε αν είχαν πνιγεί στη θάλασσα και πόσο πιο καθαρό και ασφαλές θα ήταν το νησί μας, η χώρα και η Ευρώπη μας;».
Ειλικρινά συγχαίρουμε τον κύριο Πασπάτη, που έκανε τα λόγια του πράξη, και αναμένουμε από τους υπόλοιπους «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυους» (με εισαγωγικά, μέχρις αποδείξεως του εναντίου…) ν’ αφήσουν τα μεγάλα λόγια και να τον μιμηθούν!