ΣΚΑΝΔΑΛΟ: 200,000€ ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΥΨΟΥΝ ΤΗΣ ΑΝΑΚΕΦΑΛΑΙΟΠΟΙΗΣΗ ΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

wpid-20150128053132

Λεφτά με ουρά κέρδισαν τα γνωστά  funds από την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων συστημικών  τραπεζών – Εθνική, Πειραιώς, Alpha  και Eurobank. Η προμήθεια που πήραν  συνολικά τα εν λόγω funds  όπως αποκαλύπτει  η εφημερίδα «Το Παρόν της Κυριακής» φτάνει στις  200.000.000 ευρώ. Το ποσοστό της  προμήθειας  που πλήρωσε η καθεμία από τις  τέσσερις τράπεζες για να συγκεντρώσει τα κεφάλαια από επενδυτές που απαιτούνταν για καλύψει το βασικό σενάριο που είχαν ορίσει τα stress tests ήταν από 4,5% μέχρι 6,5%, ποσοστό που δεν έχει προηγούμενο στη διεθνή τραπεζική αγορά, γνωστόν, το βασικό σενάριο όριζε το συνολικό ποσό για την ανακεφαλαιοποίηση των τεσσάρων τραπεζών στα 5 δισ. ευρώ περίπου.
Πάρτι έκαναν, με όλη τη σημασία της  λέξης, ο γνωστός  Τζορτζ Σόρος, ο Τζον Πόλσον, ο οποίος λέγεται ότι κατέχει μετά την ανακεφαλαιοποίηση το 10% της Alpha Bank και το 10% της Τράπεζας Πειραιώς, η Goldman Sachs, η Morgan Stanley κ.α. Αντίθετα, δεν έκαναν πάρτι οι Έλληνες μέτοχοι των τεσσάρων τραπεζών, γιατί έχασαν ότι κατείχαν χρόνια, σε ποσοστό 98%! Η απόφαση της Τράπεζας της  Ελλάδος για την ανακεφαλαιοποίηση απαγόρευε στους Έλληνες μετόχους να πάρουν μέρος! Και αυτό οδήγησε στον πλήρη αφελληνισμό των τραπεζών!
Μετά την ανακεφαλαιοποίηση, το ποσοστό του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας  στον τραπεζικό τομέα περιορίστηκε στο 26,5% και πλέον το πάνω χέρι έχουν οι ξένοι ιδιώτες επενδυτές κατά κύριο λόγο hedge funds- με ποσοστό 73,5%!
Πίσω από τα κοράκια δεν αποκλείεται να βρίσκονται ελληνικά κεφάλαια.
Περιέργεια προκαλεί η ταυτόχρονη αρθρογραφία περί «αφελληνισμού» των τραπεζών και «εξαφάνισης των ιδιωτών» λόγω της  τελευταίας ανακεφαλαιοποίησης. Υπάρχει ένα αδιαμφισβήτητο γεγονός: Ότι οι όροι με τους οποίους ανακεφαλαιοποιήθηκαν οι τράπεζες εξαφανίζουν παλιού  μετόχους και δημιουργούν vέους, παντοδύναμους. Για πολύ μικρότερα ποσά από την αξία και τη θέση που έχουν στην ελληνική οικονομία αυτές οι τράπεζες. Αναρωτιέται κανείς αν πίσω από τα περίφημα κοράκια των ξένων funds βρίσκονται ελληνικά κεφάλαια.  Είναι τόσο «γάτες» αυτά τα κοράκια και οι Έλληνες τραπεζίτες που ξέρουμε καλά πόσο  δαιμόνιοι είναι και τι μπορούν να κάνουν για το κέρδος  πιάστηκαν στον ύπνο και δεν πρόλαβαν να τοποθετηθούν; Δεν είναι οι καλύτερες συνθήκες από ποτέ για να αγοράσουν ουσιαστικά, όλη την Ελλάδα σχεδόν κοψοχρονιά; Ώστε κάποια στιγμή  να εμφανιστούν σαν  «Μεσσίες» επιχειρηματίες  που σταμάτησαν τα κοράκια από το να διαλύσουν την Ελλάδα. Αυτά συμβαίνουν  στις ημέρες της Αριστεράς πρόκειται για πραγματικό πλιάτσικο εναντίον της χώρας με «συμφωνίες» κάτω από το τραπέζι. Τα πάντα στην πλάτη αυτού του βασανισμένου λαού.