Ξεκίνησε η διάλυση της τουρκίας: Το ΡΚΚ ανακήρυξε το αυτόνομο Κουρδιστάν με την απόλυτη στήριξη του προέδρου Πούτιν


Ξεκίνησε η διάλυση της τουρκίας: Το ΡΚΚ ανακήρυξε το αυτόνομο Κουρδιστάν με την απόλυτη στήριξη του προέδρου Πούτιν

Το αυτόνομο Κουρδιστάν ανακήρυξε το ΡΚΚ και όλες οι κουρδικές οργανώσεις στην νοτιοανατολική Τουρκία μετά από μήνες σφαγών του κουρδικού πληθυσμού και ισοπέδωσης των πόλεων Ντιγιάρμπακιρ, Σιλώπη,Σιρνάκ, Τσίζρε από τον τουρκικό στρατό, ταυτόχρονα με την εντολή που έδωσε ο Ρώσος πρόεδρος Πούτιν στην ηγεσία των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων για "προστασία των Κούρδων με κάθε κόστος".
Η ρωσική στρατιωτική ηγεσία πήρε εντολή από τον πρόεδρο Β. Πούτιν για την προστασία των κουρδικών πληθυσμών της Τουρκίας-Ιράκ-Συρίας ενάντια «από όλες τις απειλές με κάθε κόστος». Οι Κούρδοι (μαχητές και άμαχοι) σφυροκοπούνται καθημερινά στην αποκαλούμενη «εμπόλεμη ζώνη του Λεβάντε». Η απελευθέρωτική δράση,όμως της Ρωσίας μπορεί να πυροδοτήσει τον «πόλεμο του αιώνα», σύμφωνα με δυτικούς αναλυτές αναφέρουν οι "Europian Union Times". Ο Πρόεδρος της Ρωσίας εξέδωσε νομίμως αυτήν την εντολή βασιζόμενος στο  άρθρο 87 του ρωσικού Συντάγματος που του δίνει τον τίτλο και την δύναμη ως ανώτερου διοικητή του ρωσικού στρατού, τονίζουν Ρώσοι ειδικοί.
Τις τελευταίες δύο ημέρες σκοτώθηκαν 35 στελέχη του τουρκικού στρατού και της αστυνομίας μόνο στις πόλεις Τσίζρε και Σιλόπι στις σφοδρές οδομαχίες με μαχητές του ΡΚΚ αλλά και απλούς Κούρδους κατοίκους που πήραν τα όπλα για να προστατέψουν τους εαυτούς τους και τις οικογένειές τους. Η σύρραξη στην νοτιοανατολική Τουρκία έχει ανέβει στο επίπεδο των πολεμικών συγκρούσεων και μέχρι αυτή τη στιγμή οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις παρά την τεχνολογική υπεροπλία τους δεν δείχνουν ικανές να ελέγξουν την κατάσταση.
Ο τουρκικός στρατός, μαζί με ειδικές δυνάμεις της αστυνομίας, βομβαρδίζει καθημερινά σπίτια τούρκων πολιτών και ισοπεδώνει τουρκικές πόλεις, χωρίς αυτό να αποτελεί θέμα για τα δυτικά ΜΜΕ τα οποία όπως φαίνεται το θεωρούν ήσσονος σημασίας. Η Ρωσία έχει άμεσα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα στο "Κουρδιστάν" και θέλει να είναι παρούσα όταν αυτό δημιουργηθεί, καθώς ήδη ο ρωσικός ενεργειακός γίγαντας Gazprom Neft θα πραγματοποιήσει την πρώτη διερευνητική γεώτρηση στην περιοχή του ιρακινού Κουρδιστάν το επόμενο έτος και συγκεκριμένα στο Κρικούκ.
Σημειώνεται ότι ο πρόεδρος Πούτιν κατηγόρησε στην Διεθνή Κοινότητα την Άγκυρα ως υπεύθυνη για την κλοπή του ιρακινού και συριακού πετρελαίου σε συνεργασία με το ΙSIS. Η Μόσχα αποκαλύπτει την προσπάθεια της Άγκυρας για μια βάρβαρη επίθεση γενοκτονίας κατά του κουρδικού λαού, η οποία προκάλεσε την φυγή 200.000 Κούρδων. Η αμερικανική κυβέρνηση δια μέσου του εκπροσώπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζον Κίρμπι, την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε ότι «εμείς κατανοούμε τις ανάγκες της Τουρκίας να λάβει όλα τα αναγκαία μέτρα για την ασφάλεια της, αλλά θα πρέπει επίσης η χώρα να λάβει όλες τις εφικτές προφυλάξεις για την προστασία των αμάχων και να ενεργεί σύμφωνα με τις νόμιμες υποχρεώσεις της». Φυσικά οι Τούρκοι δεν "μασάνε" από τέτοιες "soft" προειδοποιήσεις που ακούγονται σαν... "νιαουρίσματα" και συνεχίζουν ακάθεκτοι το εγκληματικό "έργο" τους. Ο Πούτιν ενημερώθηκε από τον αρχηγό  του φιλοκουρδικού κόμματος της Τουρκίας Selahattin Demirtas,για το «σκοτεινό» σχέδιο της τουρκίας για το κουρδιστάν.
Σαφή προειδοποίηση έλαβαν και τα κράτη του Κόλπου, Μπαχρέιν, Κουβέιτ, Ομάν, Κατάρ, Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα τα οποία θα πρέπει να σταματήσουν να υποστηρίζουν και την Τουρκία και το ISIS, διότι  θα αντιμετωπίσουν την "τιμωρητική οργή" της ρωσικής Ομοσπονδίας!