Είκοσι χρόνια μετά... Οι Εθνικιστές ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ: Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα της συγκέντρωσης των Ιμίων


Είκοσι χρόνια μετά... Οι Εθνικιστές ΔΕΝ ΞΕΧΝΟΥΝ: Επίκαιρο όσο ποτέ το μήνυμα της συγκέντρωσης των Ιμίων

Στις 25 Δεκεμβρίου 1995 το τουρκικό φορτηγό πλοίο Φιγκέν Ακάτ προσάραξε σε αβαθή ύδατα κοντά στις βραχονησίδες και εξέπεμψε σήμα κινδύνου. Το λιμεναρχείο Καλύμνου -το πλησιέστερο στην περιοχή- διέθεσε ρυμουλκό για να αποκολλήσει το τουρκικό πλοίο, αλλά ο πλοίαρχος αρνήθηκε, υποστηρίζοντας ότι βρισκόταν σε τουρκική περιοχή και άρα οι τουρκικές αρχές είχαν την αρμοδιότητα να του προσφέρουν βοήθεια.
Τελικά, στις 28 Δεκεμβρίου δύο ελληνικά ρυμουλκά αποκόλλησαν το τουρκικό φορτηγό και το οδήγησαν σε τουρκικό λιμένα. Το ίδιο πρωινό ένα πλήρως εξοπλισμένο τουρκικό μαχητικό αεροσκάφος κατέπεσε στα ελληνικά χωρικά ύδατα, στην περιοχή της Λέσβου, ύστερα από εμπλοκή με ελληνικά μαχητικά. Ο τούρκος πιλότος διασώθηκε με ελληνική βοήθεια. Στις 29 Δεκεμβρίου το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών επιδίδει διακοίνωση στο αντίστοιχο ελληνικό, όπου αναφέρεται ότι οι βραχονησίδες Ίμια είναι καταχωρισμένες στο κτηματολόγιο Μουγκλά του νομού Αλικαρνασσού και ανήκουν στην τουρκία. Το γεγονός στάθηκε αφορμή να τεθεί από την τουρκία θέμα ιδιοκτησίας των νησιών.
Στις 31 Ιανουαρίου και ώρα 01:40 τουρκικές ειδικές δυνάμεις αποβιβάζονται στη Μικρή Ίμια. Στις 05:30 της ίδιας μέρας ελικόπτερο του Ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που απονηώθηκε από τη φρεγάτα Ναυαρίνο για να διαπιστώσει την πληροφορία παρουσίας Τούρκων στη μικρή βραχονησίδα κατέπεσε κατά την επιστροφή του στη φρεγάτα και τα τρία μέλη του πληρώματος, ο υποπλοίαρχος Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο υποπλοίαρχος Παναγιώτης Βλαχάκος και ο αρχικελευστής Έκτορας Γιαλοψός, πέρασαν στο πάνθεον των Ηρώων του Έθνους μας.
Χρόνια μετά την κρίση των Ιμίων και την θυσία των Ελλήνων Αξιωματικών του Πολεμικού μας Ναυτικού, το μήνυμα της τελετής Τιμής και Μνήμης της Χρυσής Αυγής παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ. Η κρίση των Ιμίων ξεκίνησε από μία επιχείριση έρευνας και διάσωσης και κατέληξε στο τραγικό συμβάν.Τρεις νέοι άνθρωποι έδωσαν τη ζωή τους, διαφυλάττοντας την Εθνική μας Κυριαρχία στο Αιγαίο.
Σήμερα αυτό το κυριαρχικό δικαίωμα της έρευνας και διάσωσης τίθεται και πάλι υπό αμφισβήτηση. Υπό το πρόσχημα της «προσφυγικής» κρίσεως, η κυβέρνηση είναι έτοιμη να δεχτεί την αύξηση της τουρκικής επιρροής στο Αιγαίο, υπό τη μορφή των κοινών περιπολιών με τους τούρκους. Πρόκειται για μία πρωτοφανή ύβρη στη μνήμη των Ηρώων και μία εκχώρηση Εθνικής Κυριαρχίας.
Η τότε κυβέρνηση της χώρας, του σημιτικού Πασόκ, πρόδωσε την θυσία των Ηρώων «ευχαριστώντας την κυβέρνηση των ΗΠΑ». Σήμερα η κυβέρνηση των Τσιπροκαμμένων ευχαριστεί από την μία τους αμερικανούς για τα μνημόνια και από την άλλη προσβλέπει σε μία συνεργασία θύτη - θύματος στο θέμα της ροής των λαθρομεταναστών. Σε αυτή την προδοσία των Τσιπροκαμμένων, χειροκροτητές είναι οι μαρξιστές και οι φιλελεύθεροι, το Πασόκ, η νουδούλα, το ΚΚΕ και όλοι οι άλλοι.
Το Σάββατο 30 Ιανουαρίου συγκεντρωνόμαστε όλοι για να δηλώσουμε την ευγνωμοσύνη μας στους Ήρωες που δώσαν το Αίμα τους για την Ελευθερία του Έθνους μας και να στείλουμε το μήνυμα στο προδοτικό πολιτικό προσωπικό της χώρας ότι οι Έλληνες δεν ανέχονται την προδοσία, ούτε τους προδότες. 

Κώστας Αλεξανδράκης