Τραγέλαφος συριζαίων: Οι πρόσφυγες “επενδυτές” λύνουν τα προβλήματα των τοπικών οικονομιών!


Τραγέλαφος συριζαίων: Οι πρόσφυγες “επενδυτές” λύνουν τα προβλήματα των τοπικών οικονομιών!

Μετά την φαιδρή, αλλά πάντοτε εθνικά απαράδεκτη, δήλωση του υφυπουργού Εξωτερικών, Δημήτρη Μάρδα, για τους «πρόσφυγες – επενδυτές», είχαμε ένα νέο παρόμοιο κρούσμα από την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Μαρία Θελερίτη. Κερδίζοντας κι αυτή τα 15 λεπτά δημοσιότητας που της αναλογούν, φρόντισε να γίνει γνωστή πέρα από τα όρια του νομού που εκλέγεται, με μια γραφική και ταυτόχρονα επικίνδυνη δήλωση. Mιλώντας για τη διαχείριση του «προσφυγικού» ζητήματος από την ελληνική κυβέρνηση, η Θελερίτη ισχυρίστηκε, ότι οι “πρόσφυγες” έχουν χρήματα και συμβάλλουν στην ανάπτυξη των τοπικών κοινωνιών, γι΄ αυτό και σχεδιάζεται η κατανομή τους σε όλες τις περιοχές της χώρας.
«Θα υπάρχει και οικονομικό όφελος μέσα από αυτή τη διαδικασία. Δηλαδή, με αφορμή τους πρόσφυγες, να δούμε και αξιοποίηση εγκαταλελειμμένων κτιρίων, να δούμε και την τοπική οικονομία, καθώς υπάρχουν χρήματα από τη μεριά τους. Ξέρετε, κι εκεί που υπήρχουν έλυσαν αρκετά προβλήματα λόγω της κρίσης στην τοπική οικονομία. Θα μπορούσαμε λοιπόν να δούμε πώς μπορεί να γίνει και αυτό, ώστε να τους φιλοξενήσουν όλες οι περιοχές της Ελλάδος και να μην είναι συσσωρευμένοι σε ένα σημείο. Αυτή η πρόταση συζητείται. Η συζήτηση έχει ανοίξει και με τον Περιφερειάρχη και με τους δημάρχους, για να υπάρξει μια βέλτιστη λύση» δήλωσε χαρακτηριστικά η Θελερίτη.
Δύο μήνες νωρίτερα, τον Μάρτιο, ήταν ο Μάρδας που είχε κάνει λόγο για μετανάστες με οικονομική επιφάνεια, που θα μπορούσαν να… επενδύσουν στην Ελλάδα και να λάβουν άδεια παραμονής. «Αν υπάρχουν κάποιοι εξ αυτών που έχουν τη δυνατότητα να επενδύσουν στη χώρα από 250.000 ευρώ, θα έχουν ευνοϊκή μεταχείριση παραμονής» είχε πει ο υφυπουργός Εξωτερικών, ξεσηκώνοντας θύελλα αντιδράσεων.
Τελικά αποδεικνύεται, ότι αυτός που είχε πει ότι η σοβαρότητα από την γελοιοποίηση χωρίζεται από μια λεπτή κόκκινη γραμμή είχε απόλυτο δίκιο...

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ