Τέλος οι διακοπές για τους Έλληνες στους καιρούς των Μνημονίων...Ενώ έχουμε ήδη μπει στο καλοκαίρι κι άλλες χρονιές (προ κρίσης) οι Έλληνες εργαζόμενοι έπαιρναν τις άδειές τους και πήγαιναν για λίγες μέρες κάπου για να ξεσκάσουν, τώρα η συντριπτική πλειοψηφία τους δεν μπορεί να πάει πουθενά!
Σύμφωνα λοιπόν με πανελλαδική έρευνα του ΙΝΚΑ, που πραγματοποιήθηκε στο διάστημα 3 Ιουνίου – 27 Ιουνίου 2016, με τη μέθοδο των τηλεφωνικών συνεντεύξεων, σε δείγμα 869 ατόμων, μόνο οι 174 εξ αυτών θα κάνουν διακοπές το 2016. Ήτοι, το 20%. Για τους υπόλοιπους, οι διακοπές είναι… πολυτέλεια.
Ειδικότερα:
-Πάνω από 80% δήλωσε, ότι δεν προγραμματίζει, ούτε πιστεύει ότι τελικά θα πραγματοποιήσει διακοπές το καλοκαίρι.
-Οι αιτίες για τη μη πραγματοποίηση των διακοπών είναι: οικονομικοί λόγοι 77%, επαγγελματική και εισοδηματική αστάθεια 13%, επαγγελματικές υποχρεώσεις και άλλοι λόγοι 10%.
Ο τόπος καταγωγής και τα σπίτια φίλων κερδίζουν έδαφος, αφού εκεί στρέφουν το ενδιαφέρον τους οι Έλληνες τουρίστες.
Από κει και πέρα, απ’ όσους θα κάνουν διακοπές, μόνο το 22% θα καταλήξει σε ξενοδοχεία και ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι υπόλοιποι θα προτιμήσουν φιλικά σπίτια…
Επίσης, αισθητά μειωμένη θα είναι και η διάρκεια των διακοπών της οικογένειας, με το 42% να κάνει διακοπές μόλις 4 ημέρες, το 26% μια βδομάδα, το 20% ένα 10ήμερο, το 11% ένα δεκαπενθήμερο και μόλις το 1% 20 ημέρες.
Αυτές είναι οι συνέπειες των Μνημονίων, παλιών και νέων!