Παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων! 157.000 ακίνητα θυσιάστηκαν στον βωμό του ΕΝΦΙΑ και της υπερφορολόγησης...


Παίρνουν τα σπίτια των Ελλήνων! 157.000 ακίνητα θυσιάστηκαν στον βωμό του ΕΝΦΙΑ και της υπερφορολόγησης

Χιλιάδες Έλληνες πουλάνε τα σπίτια τους, για να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ και την υπερφορολόγηση - Στοιχεία ΣΟΚ

Την στιγμή που τα ΜΜΕ και η κυβέρνηση προβάλλουν ασταμάτητα το «δράμα των προσφύγων» και τους επιδοτούν για να στεγάζονται σε διαμερίσματα, οι Έλληνες ιδιοκτήτες ακινήτων ξεπουλούν άρον άρον τις περιουσίες τους, για να απαλλαγούν από τον ΕΝΦΙΑ που τους επέβαλαν τα κόμματα του αντισυνταγματικού τόξου.
Η φορομπηχτική πολιτική που εφαρμόζει η συγκυβέρνηση Σύριζα–Ανέλ, ακολουθώντας τους προκατόχους της ΝΔ-Πασόκ, οδηγεί τους Έλληνες στην απόγνωση και τους αναγκάζει να ξεφορτωθούν τα σπίτια τους, πουλώντας τα ακόμα και σ' εξευτελιστικές τιμές.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Κυριακάτικου Τύπου, οι Έλληνες για να ζήσουν, πουλάνε τα ακίνητα που έχουν στην κατοχή τους, ώστε να μπορέσουν να πληρώσουν την Εφορία, αλλά και για να απαλλαγούν από τους φόρους.
Η δραματική κατάσταση της κτηματαγοράς των τελευταίων ετών αποτυπώνεται στα στοιχεία που δείχνουν ότι 157.000 σπίτια «χάθηκαν» μέσα στην κρίση. Πουλήθηκαν για την αντιμετώπιση φορολογικών και δανειακών υποχρεώσεων, ενώ σημαντική υποχώρηση της ιδιοκατοίκησης καταγράφουν δύο μελέτες, καθώς και απίστευτη βουτιά 80% στις γονικές παροχές.
Είναι χαρακτηριστικό, ότι το ποσοστό ιδιοκατοίκησης στην Ελλάδα έχει υποχωρήσει σήμερα στο 74%, από 77,2% που ήταν το 2010, όπως δείχνουν τα τελευταία στοιχεία. Αυτό σημαίνει, ότι 157.000 νοικοκυριά πούλησαν ακόμα και το σπίτι τους για να τα βγάλουν πέρα.
Εντυπωσιακό είναι το γεγονός, ότι σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα, οι Έλληνες δεν κάνουν πλέον συμβόλαια γονικών παροχών ή κληρονομιών, ενώ υπάρχουν πολλοί που επιλέγουν την αποποίηση περιουσίας, καθώς δεν θέλουν να έχουν ακίνητα που είναι πλήρως απαξιωμένα και ταυτόχρονα επιβαρύνονται με υψηλότατους φόρους.