Τα διδάγματα από τα αίτια της πτώσεως της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και η Ελλάδα του σήμερα


Τα διδάγματα από τα αίτια της πτώσεως της Δυτικής Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας και η Ελλάδα του σήμερα

Κατά την διάρκεια της μετάβασης από την ύστερη αρχαιότητα στον πρώιμο μεσαίωνα, η Δυτική Ευρώπη έζησε βίαιες πληθυσμιακές μεταβολές, που οδήγησαν στην πτώση της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και την ίδρυση των βαρβαρικών βασιλείων.
Η πτώση όμως αυτή δεν επήλθε μόνο από τον εξωτερικό εχθρό που αναζητούσε εκείνη την εποχή εύπορα εδάφη. Τόσο η συγκλητική αριστοκρατία, όσο και η ίδια η καθολική εκκλησία, υπέσκαπταν με την σειρά τους το έργο της διοίκησης και του στρατού, με σκοπό να κερδίσουν περισσότερη πολιτική επιρροή εντός της κοινωνίας. Με λίγα λόγια, ενδιαφέρονταν για την εξασφάλιση των ιδιοτελών τους συμφερόντων και όχι για το μέλλον της  αυτοκρατορίας.  
Σε αυτή την παρακμή συνέβαλαν και τα μεικτά στρατεύματα, στα βόρεια κυρίως σύνορα. Βάρβαροι μισθοφόροι και αξιωματικοί δρούσαν με τον ρόλο του «διπλωμάτη», προς αντιμετώπιση των βαρβαρικών επιδρομών. H μετάβαση από την επιθετική πολιτική στη διπλωματική, η φορολογική αταξία, καθώς και η έλλειψη εθνικής συνείδησης του ρωμαϊκού κράτους, ήταν και τα κύρια αίτια της πτώσεως.
Ομοίως σήμερα, στην Ελλάδα ασκείται η ίδια διπλωματική πολιτική. Στις επεκτατικές βλέψεις των «γειτόνων» μας -όπως αρέσκονται να τους αποκαλούν- η άρχουσα «δημοκρατική» τάξη απαντάει με σιωπή, εκλιπαρώντας τους θιασώτες Αμερικάνους για βοήθεια. Από την πλευρά της, ένα κομμάτι της εκκλησίας, δίχως να επηρεάζει πολιτικές αποφάσεις με την δεδομένη κοινωνική της δύναμη, συμπράττει με τις εκάστοτε κυβερνήσεις, χρίζοντας προδότες πρωθυπουργούς στο όνομα της Αγίας Τριάδας. Ενώ οι αστοί, μιλώντας για τον δικό τους «πατριωτισμό», ξεπουλούν την Πατρίδα μας κομμάτι-κομμάτι με τα μνημόνια και τις προδοτικές υπόγειες συμφωνίες, «βλέπε Κύπρος».
Χιλιάδες λαθρομετανάστες αποκτούν ελληνική ιθαγένεια στο όνομα της «ισότητας» και η  εθνική συνείδηση υποβαθμίζεται από το τους δήθεν προοδευτικούς. Τα σύνορά μας δεν φυλάσσονται και ορδές «βαρβάρων», όπως στην εποχή του Μεσαίωνα, κατακλύζουν διάφορες περιοχές της Πατρίδας μας. Η  επαφή με τον ντόπιο πληθυσμό έχει ως φυσικό αποτέλεσμα την δημιουργία κοινωνικών προβλημάτων, που επηρεάζουν δυσμενώς την εύρυθμη λειτουργία  του τόπου μας.
Είναι γεγονός, ότι ζούμε σε μια παρηκμασμένη εποχή. Σε αυτή όμως την περίοδο, μοναδικός μας σύμμαχος είναι η γνώση της ιστορίας μας, που οι αριστεροί νομοθετούν προς την διαστρέβλωσή της. Υπάρχουν όμως οι Έλληνες εθνικιστές της Χρυσής Αυγής, που μπορούν να  κοιτάξουν κατάματα και να απομυζήσουν από αυτή την ιερή γνώση της αλήθειας, προς αντιμετώπιση των ξένων και εγχώριων εχθρών του ελληνισμού.
Εάν πραγματικά θέλουμε ν' αλλάξουμε αυτή την κατάσταση, πρέπει να αγωνισθούμε ως «ιεραπόστολοι» της εθνικιστικής ιδέας. Ο εκχρυσαυγιτισμός του ελληνικού λαού είναι πιο επιτακτικός από ποτέ, διότι ο Χρυσαυγιτισμός απέδειξε ότι ούτε οι δολοφονίες, ούτε οι φυλακίσεις, αλλά ούτε και οι στερήσεις λυγίζουν την ατσάλινη εθνικιστική ψυχή των αγωνιστών μας. Όποιο λοιπόν κι αν είναι το τίμημα, η Πατρίδα έχει αποθέσει την σωτηρία της στα χέρια μας. Εμείς με την σειρά μας, θα πρέπει να σταθούμε αντάξιοι των προγόνων μας και μαζί τους να δώσουμε το ιερό αγώνα στα πεδία των μαχών.

ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ