Η Τ.Ο. Κεφαλονιάς & Ιθάκης τίμησε και φέτος τη μνήμη του Μέγα Κεφαλλήνα Εθνάρχη Ιωάννη Μεταξά


Οι Κεφαλλήνες Χρυσαυγίτες τιμήσαμε και φέτος τη μνήμη του Μέγα Κεφαλλήνα Εθνάρχη, Ιωάννη Μεταξά, πράττοντας για άλλη μία φορά το χρέος μας, ως Έλληνες αλλά και ως συμπατριώτες του Κεφαλλονίτες, απέναντι στον κορυφαίο Εθνικό Κυβερνήτη του 20ου αιώνα.


76 ακριβώς χρόνια από την ημέρα της δολοφονίας του, ως Τ.Ο. Κεφαλονιάς & Ιθάκης της Χρυσής Αυγής, πραγματοποιήσαμε, για δεύτερη φορά μετά το 2013, μνημόσυνο, στον Ιερό Ναό Αγίου Σπυρίδωνος στο Αργοστόλι, την Κυριακή 29/1/2017.

                

Πλήθος Συναγωνιστών και Συναγωνιστριών παρακολούθησε την επιμνημόσυνη ακολουθία, αλλά και την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε εν συνεχεία στα γραφεία μας, στην Πλατεία Καμπάνας.


Στην ομιλία του, ο Γραμματέας της Τοπικής, Δάβουλος Χρήστος, αφού αναφέρθηκε αναλυτικά στη ζωή και το έργο αλλά και στη δολοφονία του Ιωάννη Μεταξά, τόνισε, για άλλη μια φορά, το ιερό μας καθήκον να ξεπλύνουμε την ντροπή της Κεφαλονιάς που κρατάει 35 χρόνια, από τότε που οι συμμορίτες, καταλαμβάνοντας την εξουσία το 1981, πέταξαν στα σκουπίδια του Αργοστολίου το άγαλμά του, που δέσποζε στην κεντρική πλατεία της πόλεως, την Πλατεία Ιωάννου Μεταξά.


Οι Κεφαλλήνες Χρυσαυγίτες, αντίθετα με τη μεγάλη πλειοψηφία των συμπολιτών μας, αποδεικνύουμε, λόγω και έργω, ότι ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ. Και όχι μόνο δεν ξεχνάμε, αλλά θα συνεχίσουμε ν’ αγωνιζόμαστε μέχρι την Τελική Νίκη, προκειμένου να πραγματοποιηθεί το όραμα του Μέγα Αυτού Ηγέτη, ένα όραμα που έφτασε στα μισά του δρόμου, για μία Ελλάδα Ανεξάρτητη, για μία Ελλάδα Δυνατή, για μία Ελλάδα Μεγάλη, για μία Ελλάδα Ελληνική.ΖΗΤΩ Η ΕΛΛΑΣ, ΖΗΤΩ Ο ΙΩΑΝΝΗΣ ΜΕΤΑΞΑΣ

ΥΓ 1. Ευχαριστούμε θερμά τον Συναγωνιστή μας Γεράσιμο Παυλάτο (Πατσούλια) που βοήθησε οικονομικά στην πραγματοποίηση του μνημοσύνου και τον συλλυπούμαστε για την πρόσφατη μεγάλη οικογενειακή του απώλεια.

ΥΓ 2. Για τους κακώς φέροντες ελληνική ταυτότητα συμπολίτες μας, οι οποίοι, τυφλοί από κομματικό και ανθελληνικό πάθος, προσπάθησαν με κάθε μέσο ν’ αποτρέψουν το μνημόσυνο και χλεύασαν τη Χρυσή Αυγή για την εκδήλωση αυτή, μη αναλογιζόμενοι ότι οι περισσότεροι εξ αυτών βρίσκονται εν ζωή διότι ο Μεταξάς δεν έστειλε τους πατεράδες τους στο μέτωπο το 1940, προστατεύοντας έτσι τους συμπατριώτες του στο μέτρο του δυνατού, η επιτυχία της εκδηλώσεώς μας αποτελεί την καλύτερη απάντηση. Από εμάς μια λέξη μόνο: Οψόμεθα… καιρός γαρ εγγύς!

           ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ - Τ.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ