Πέμπτη, 30 Μαρτίου 2017

Εξοντωτικά μέτρα λιτότητας 4 δισεκατομμυρίων ευρώ υπογράφουν Τσίπρας και Καμμένος!!!


Εξοντωτικά μέτρα λιτότητας 4 δισεκατομμυρίων ευρώ υπογράφουν Τσίπρας και Καμμένος!

Άρον-άρον κλείνουν τις διαπραγματεύσεις οι συριζαίοι και φέρνουν δυσβάσταχτα μέτρα, ύψους τουλάχιστον 4 δισ. ευρώ, για τον Ελληνικό Λαό. Στόχος τους να κλείσει η δεύτερη αξιολόγηση το συντομότερο δυνατόν... για να συνεχίσουν την παραμονή τους στις καρέκλες τους. Εμπρός σε αυτόν τον στόχο, δίνουν τα πάντα.
Σήμερα λοιπόν, θα παρουσιάσουν ενώπιον των διεθνών τοκογλύφων την πρότασή τους για τα δημοσιονομικά της χώρας, στο Euroworking Group. Οι προτάσεις της κυβέρνησης προκαλούν τη δίκαιη οργή του κάθε Έλληνα, αφού ουσιαστικά κλίνουν το γόνυ εμπρός σε όλες τις απαιτήσεις.
Συγκεκριμένα, τα μέτρα τα οποία προτείνει η κυβέρνηση είναι τα εξής:
  • Το μηνιαίο όριο των απολύσεων, ως ποσοστό των εργαζομένων της επιχείρησης, θα παραμείνει πιθανότατα στο 5% ή μπορεί ν' αυξηθεί ελαφρά μόνον (π.χ. στο 6% αντί για 10% που ζητούσαν οι θεσμοί) αλλά φαίνεται πως θ' αυξηθεί ή θα καταργηθεί ο δεύτερος «κόφτης» των έως 30 απολύσεων το μήνα. Αυτό θα οδηγεί στην έξοδο πολλές δεκάδες εργαζομένων κάθε μήνα, από τράπεζες, ΔΕΚΟ και άλλες πολύ μεγάλες επιχειρήσεις.
  • Για τις συλλογικές συμβάσεις, η ισχύς τους αναμένεται να επανέλθει μετά το τέλος του μνημονίου, δηλαδή ποτέ.
  • Για τις συντάξεις, ο «πέλεκυς» θα πέσει μεν σε δόσεις (δύο ή τρεις) και όχι «μια και έξω», αλλά ενδεχομένως να ξεκινήσει νωρίτερα, από το 2019 κιόλας, αντί το 2020 που επιζητούσε η κυβέρνηση.
  • Όσον αφορά τη ΔΕΗ, ήδη ο Σκουρλέτης δήλωσε ότι θα ψηφίσει την οποιαδήποτε συμφωνία, ασχέτως που την θεωρεί στημένη και ξεπούλημα, άρα τέλος και αυτό το ζήτημα.
Αξίζει να σημειωθεί και πάλι, ότι αυτή είναι η πρόταση της κυβερνήσεως και συνεπώς, μετά από «διαπραγματεύσεις», το τελικό κείμενο θα είναι ακόμα χειρότερο. Η πρόταση της κυβέρνησης αφορά 4 δισ. ευρώ. Άγνωστο είναι το ποιος θα είναι ο τελικός λογαριασμός. 
Και όλα αυτά, με την σύμφωνη βέβαια γνώμη της Νέας Δημοκρατίας, που πολλάκις έχει δηλώσει ότι θα εφαρμόσει ότι κι αν υπογράψει ο Τσίπρας, αφού... "το κράτος έχει συνέχεια".

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής εξέδωσε την παρακάτω σχετική ανακοίνωση:
"Εξοντωτικά μέτρα λιτότητας τεσσάρων δισεκατομμυρίων υπογράφει ο Τσίπρας και φέρνει απολύσεις, σφαγή σε συντάξεις-αφορολόγητο και ξεπούλημα της ΔΕΗ, με τη σύμφωνη γνώμη Μητσοτάκη, που δεσμεύεται πως θα τηρήσει και αυτός κατά γράμμα το εθνοκτόνο μνημόνιο".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.