Πέμπτη, 16 Μαρτίου 2017

ΚΟΜΜΟΥΝΙΑ ΧΟΛΕΡΕΣ! ΣΕ «ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗ ΚΡΙΣΗ» Η ΧΩΡΑ-ΠΡΟΤΥΠΟ ΤΩΝ ΤΣΙΠΡΟΚΑΜΜΕΝΩΝ!

Και επισήμως σε «ανθρωπιστική κρίση», εις ότι αφορά τα τρόφιμα, κηρύχθηκε η χώρα πρότυπο των Τσιπροκαμμένων, Βενεζουέλα, με απόφαση του κοινοβουλίου της.  
Στην απόφαση αναφέρονται σχετικά τα εξής: «Η Εθνική Συνέλευση κηρύσσει ανθρωπιστική κρίση στη διατροφή (…) και αποδέχεται να απαιτήσει απ' όλους τους δημόσιους οργανισμούς να υιοθετήσουν επείγοντα μέτρα για να καταπολεμηθεί η πείνα από την οποία υποφέρει ο λαός. Η νομοθετική εξουσία θα δημιουργήσει συνεπώς μια επιτροπή που θ' αναλάβει να εντοπίσει «πηγές» σε διεθνές επίπεδο για να καταπολεμήσουμε την πείνα.
Ένα αντίγραφο (αυτής της συμφωνίας) θα σταλεί στον Γενικό Γραμματέα του Οργανισμού Αμερικανικών Κρατών (τον Λουίς Αλμάγκρο) και στον Γενικό Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών (τον Αντόνιο Γκουτέρες)».
Υπενθυμίζουμε, ότι σύμφωνα με έρευνα που έγινε προσφάτως στη χώρα για τις συνθήκες διαβίωσης, η φτώχεια έπληττε το 81,8% των νοικοκυριών κατά το 2016, σχεδόν κατά εννέα μονάδες επί πλέον απ’ ότι το 2015. Επίσης, το 51% θεωρείται πως βρίσκεται σε κατάσταση ακραίας φτώχειας...

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.