Παρασκευή, 24 Μαρτίου 2017

Ο Σύριζα κάνει την δική του «εισβολή στα χειμερινά ανάκτορα»: Μαζικοί παράνομοι διορισμοί και ρουσφέτια στην Βουλή!


Ο Σύριζα κάνει την δική του «εισβολή στα χειμερινά ανάκτορα»: Μαζικοί παράνομοι διορισμοί και ρουσφέτια στην Βουλή!

Με κάθε νόμιμο ή παράνομο τρόπο, από τις πόρτες και τα παράθυρα εισβάλλουν στο Δημόσιο οι «σύντροφοι» του Σύριζα. Μπορείς άλλωστε να το μυρίσεις σε όλες τις δημόσιες υπηρεσίες. Αυτή τη φορά, οι αποκαλύψεις αφορούν τη Βουλή, αφού η εφημερίδα «Καθημερινή» φέρνει στη δημοσιότητα τρεις περιπτώσεις μετακλητών υπαλλήλων του Σύριζα που μονιμοποιήθηκαν στο Δημόσιο και τη Βουλή.
Συγκεκριμένα, η πρώτη περίπτωση έχει σχέση με απόφαση διορισμού "σε υπάρχουσα κενή οργανική θέση με σχέση εργασίας Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου" για πρόσωπο το οποίο το προηγούμενο διάστημα εργαζόταν ως μετακλητή στο γραφείο του Ειδικού Γραμματέα της Βουλής Κ.Βασιλάκη. Ο διορισμός του συγκεκριμένου προσώπου στο προαναφερθέν γραφείο, με την ιδιότητα μετακλητού-βοηθητικού προσωπικού, έγινε στις 22/11/2015. Στις 13/3/2017 (μετά δηλαδή από τον διορισμό ως ΙΔΑΧ) εκδόθηκε η "διαπιστωτική πράξη" του Προέδρου της Βουλής για την "αυτοδίκαιη παραίτηση" του εν λόγω προσώπου από τη θέση του μετακλητού.
Η δεύτερη περίπτωση αφορά πράξη διορισμού σε θέση ΙΔΑΧ, με ημερομηνία 14/3/2017. Το πρόσωπο αυτό, αρχικά εμφανίζεται να έχει προσληφθεί ως μετακλητή στο γραφείο της τέως Προέδρου, στις 21/4/2015. Ακολούθως εκδίδεται διαπιστωτική πράξη απόλυσής της, στις 14/10/2015, όταν έχουμε πλέον και τη λήξη της θητείας της τέως Προέδρου. Δέκα ημέρες αργότερα όμως, και συγκεκριμένα στις 24/10/2015, η ίδια υπάλληλος επαναπροσλαμβάνεται εκ νέου ως μετακλητή υπάλληλος, στο γραφείο αυτή τη φορά του νέου Ειδικού Γραμματέα, όπου και φαίνεται να παραμένει έως να γίνει ΙΔΑΧ, όπως προαναφέρθηκε.
Η τρίτη περίπτωση αφορά υπάλληλο που εμφανιζόταν να είναι ως τις 14/10/2015 μετακλητή στο γραφείο του τέως γ.γ. Γ.Θαλάσση. Στις 30/10/2015 τοποθετήθηκε μετακλητή εκ νέου στο γραφείο πλέον του τότε νέου Προέδρου της Βουλής. Στις 17/6/2016 εμφανίζεται πρόσληψή της ως Ειδική Σύμβουλος πια στο γραφείο του γ.γ. της Βουλής. Στις 22/2/2017 δημοσιοποιείται πρόσληψή της πλέον ως Ιδιωτικού Δικαίου Αορίστου Χρόνου, και στις 13/3/2017 εκδίδεται η διαπιστωτική πράξη παραίτησής της από τη θέση της Ειδικού Συμβούλου.
Κι επειδή τις προάλλες ο Στραβελάκης παρίστανε τον «έξυπνο»ρωτώντας επίμονα τον Συναγωνιστή Ηλία Κασιδιάρη αν σέβεται τον κανονισμό της Βουλής. Θα καλέσει άραγε,τώρα σε απολογία τον Βούτση, του οποίου την υπογραφή φέρουν τα εν λόγω έγγραφα, να τον ρωτήσει αν σέβεται τον κανονισμό της Βουλής;
Γιατί, αυτός ορίζει ξεκάθαρα ότι: "Απαγορεύεται η μετατροπή της εργασιακής σχέσης του μετακλητού υπαλλήλου που επάγεται διορισμό σε οργανική ή προσωποπαγή θέση μονίμου ή ιδιωτικού δικαίου προσωπικού της Βουλής".
Κι εδώ, δεν μιλάμε για ότι διακόπηκε η ομιλία της υπουργού ή ότι ανέβηκαν οι τόνοι. Μιλάμε για μισθούς που θα πληρώνουν ες αεί οι Έλληνες φορολογούμενοι... για τα τεμπελόσκυλα του Σύριζα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.