Σάββατο, 8 Απριλίου 2017

ΝΑΙ σε όλα στους τοκογλύφους! 3,6 δισ. θα πληρώσουμε την συμφωνία του Τσίπρα που θα εφαρμόσει ο Μητσοτάκης...


ΝΑΙ σε όλα στους τοκογλύφους! 3,6 δισ. θα πληρώσουμε την συμφωνία του Τσίπρα που θα εφαρμόσει ο Μητσοτάκης

Φαίνεται ότι η «αγωνία» σχετικά με το αν θα επιστρέψουν ή όχι οι τροϊκανοί, αν θα κλείσει ή όχι η αξιολόγηση, βαίνει προς το τέλος της. Ύστερα από την έκτακτη συνάντηση Τσακαλώτου - Ντάισελμπλουμ, όλες οι ενδείξεις συντείνουν στο ότι πριν από τις ημέρες της Λαμπρής, ο Ελληνικός Λαός θα ανέβει τον δικό του Γολγοθά, αφού οι εκπρόσωποι της διεθνούς τοκογλυφίας θα έρθουν για επιτόπιο έλεγχο.
Το ζητούμενο της συναντήσεως, όπως μεταδίδουν τα καθεστωτικά μέσα, δεν ήταν σχετικά με το πόσο βαριά θα είναι τα μέτρα, ή το ποια θα είναι αυτά τα μέτρα. Η συζήτηση περιστράφηκε γύρω από το αν αυτά τα μέτρα θα ληφθούν τμηματικά το 2018 και το 2019, ή αν θα ληφθούν «με τη μία» όλα μαζί το 2019, με  κάποια να πηγαίνουν και το 2020.
Ο Σύριζα το ήθελε αυτό για να μπορέσει να περάσει το υπόλοιπο χρονικό διάστημά του στην εξουσία απασχολούμενος μόνο με την προώθηση της αντεθνικής ατζέντας στα σχολεία της χώρας, αλλά και σε ολόκληρη την Ελληνική Κοινωνία. Δεν θέλει να πάρει άλλα μέτρα και τα μεταθέτει όλα στον πρόθυμο Μητσοτάκη. Από την πλευρά τους οι διεθνείς τοκογλύφοι δεν ασχολούνται ιδιαίτερα με το ποιος θα ψηφίζει τα μέτρα κι έτσι δέχτηκαν.
Είχαν προηγηθεί οι διαβεβαιώσεις από πλευράς της Νέας Δημοκρατίας ότι «το κράτος έχει συνέχεια», οι οποίες ειπώθηκαν προκειμένου οι τοκογλύφοι να αντιληφθούν πως, ότι και να γίνει, η Νέα Δημοκρατία θα υπακούσει και θα εφαρμόσει–ψηφίσει τα αιματηρά μέτρα.
Τα αιματηρά μέτρα θα αφορούν, σύμφωνα με την ανακοίνωση Ντάισελμπλουμ: 
α) Μειώσεις Συντάξεων.
β) Αυξήσεις Φόρων και μείωση του αφορολόγητου, το οποίο θα πάει στα 5600 - 6000 ευρώ.
γ) Πώληση λιγνιτικών μονάδων της ΔΕΗ, ως προοίμιο του πλήρους ξεπουλήματος.

Το Γραφείο Τύπου της Χρυσής Αυγής σχολίασε σχετικά
"Εδώ κι εβδομάδες φωνάζουμε, ότι ο Τσίπρας έχει κλείσει συμφωνία με τους τοκογλύφους, που περιλαμβάνει σφαγή σε συντάξεις και αφορολόγητο, μέτρα 3,6 δισ. και οριστικό ξεπούλημα της ΔΕΗ".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.