Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Ρεσιτάλ τουρκικής προκλητικότητας: “Το Αγαθονήσι είναι τουρκική γη”! Νέες έρευνες του Barbaros εντός Κυπριακής ΑΟΖ...


Ρεσιτάλ τουρκικής προκλητικότητας: “Το Αγαθονήσι είναι τουρκική γη”! Νέες έρευνες του Barbaros εντός Κυπριακής ΑΟΖ

Δεν έχει τέλος η προκλητικότητα των τούρκων, από την στιγμή που απέναντί τους έχουν εθελόδουλους και υποτακτικούς πολιτικάντηδες.
Από τη μία ο τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, Ομέρ Τσελίκ, μιλώντας στο τουρκικό δίκτυο A Haber, ειρωνεύτηκε τον Πάνο Κάμμένο, λέγοντας πως «δεν είναι κάποιος που πρέπει να λαμβάνεται στα σοβαρά. Δεν φέρει το ειδικό βάρος που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί» και ότι «το Αγαθονήσι ανήκει στην Τουρκία. Είναι τουρκική γη»!
Από την άλλη, η Τουρκία εξέδωσε παράνομα νέα Navtex, δεσμεύοντας περιοχές στην ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας κι έδωσε νέα άδεια στο Barbaros για σεισμικές έρευνες.
Με βάση δημοσιεύματα του τουρκοκυπριακού Τύπου, με τη νέα παράνομη Navtex δεσμεύεται περιοχή που εκτείνεται από τα ανοικτά της Πάφου μέχρι τα ανοικτά της Κερύνειας, για ρυμούλκηση υποβρυχίων οργάνων. Με άλλες τρεις διαφορετικές Navtex, που είχε εκδώσει στις 21 Απριλίου, η Άγκυρα ανακοίνωσε τη ρίψη εκπαιδευτικών βολών στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Oι δύο από τις τρεις Navtex, αφορούν περιοχή η οποία συμπίπτει με τα οικόπεδα 6, 10 και 11 της ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα των μειοδοτικών πολιτικών και της "ελληνοτουρκικής φιλίας"!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.