Πέμπτη, 20 Απριλίου 2017

Ο θάνατος του εμποράκου: Οι “αριστερές” μνημονιακές πολιτικές βάζουν λουκέτο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις


Ο θάνατος του εμποράκου: Οι “αριστερές” μνημονιακές πολιτικές βάζουν λουκέτο στις ιδιωτικές επιχειρήσεις

Ο ιδιωτικός τομέας έχει πληγεί ιδιαίτερα από τα μνημόνια του αριστερού νεοφιλελεύθερου κλεπτοκρατικού τόξου των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ, καταστρέφοντας τη συνολική βιωσιμότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων και οδηγώντας στην φτωχοποίηση τους ιδιωτικούς υπάλληλους.
Η επιρροή των απανωτών μνημονίων στις ιδιωτικές επιχειρήσεις της Ελλάδος σήμερα, έχει στην πράξη αποδειχτεί ότι ήταν -κι εξακολουθεί να είναι- εξαιρετικά καταστροφική. Η βιωσιμότητα των ιδιωτικών επιχειρήσεων έχει πληγεί από πολλούς παράγοντες, που οφείλονται μεν στα τρία μνημόνια, αλλά πιο πολύ στα πειθήνια όργανα των δανειστών που τα έχουν εφαρμόσει στον Ελληνικό Λαό, δηλαδή το αριστερό νεοφιλελεύθερο κλεπτοκρατικό τόξο των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ-ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΚΚΕ.
Οι λόγοι της διάλυσης της βιωσιμότητας των Ελληνικών ιδιωτικών επιχειρήσεων λόγω της λιτότητας των μνημονίων, είναι ενδεικτικά, οι μεγάλες μειώσεις του κύκλου εργασιών (τζίρου), ο υπέρμετρος τραπεζικός δανεισμός με μεγάλο ποσοστό πια κόκκινων δανείων, οι υποχρεώσεις στους προμηθευτές, οι αναμενόμενες σοβαρές καθυστερήσεις σε πληρωμές από τους πελάτες, η υπέρμετρη φορολογία και οι υψηλές ασφαλιστικές εισφορές.
Ιδιαίτερα σήμερα, οι πιστώτριες τράπεζες στραγγαλίζουν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, επειδή κατ' εντολή των δανειστών επιβάλλουν η ρευστότητα των επιχειρήσεων να χρησιμοποιείται πρωτίστως για την κάλυψη των δανειακών απαιτήσεων, αντί για την άνετη και πλήρη κάλυψη των τρεχουσών αναγκών τους, όπως για παράδειγμα για την κάλυψη της μισθοδοσίας.
Τη σκυτάλη φυσικά παίρνει το αριστερό νεοφιλελεύθερο κλεπτοκρατικό τόξο των Τσίπρα και Μητσοτάκη, που, με μοχλό το ληστρικό φορολογικό σύστημα, αναγκάζει τις ιδιωτικές επιχειρήσεις και τους ελεύθερους επαγγελματίες να δίνουν στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία ακόμη και το 82% του ετήσιου εισοδήματός τους!
Φόροι εισοδήματος, φόροι αλληλεγγύης, 650 ευρώ αναγκαστικό τέλος επιτηδεύματος και ασφαλιστικές εισφορές στον Ενιαίο Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), σύμφωνα με τον καταστροφικό νόμο Κατρούγκαλου (ν. 4387/16), είτε κλείνουν τις ιδιωτικές επιχειρήσεις, είτε τις αναγκάζουν ν' αλλάξουν φορολογική έδρα, είτε και να φύγουν ολοκληρωτικά από την Ελλάδα. Σε κάθε περίπτωση, τα φορολογικά έσοδα προς το αριστερό παρακράτος των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ μειώνονται, άρα οι εφαρμογές των μνημονίων, με την άκρατη φτωχοποίηση από το κλεπτοκρατικό τόξο, προσανατολίζονται στην ουσία στη διάλυση του κοινωνικού ιστού της Ελλάδος.
Βέβαια και αναπόφευκτα, οι εξαιρετικά δυσμενείς μνημονιακές επιπτώσεις, ελέω του κλεπτοκρατικού τόξου, στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, υποχρεωτικά επηρεάζουν αρνητικά και τους υπαλλήλους τους. Για παράδειγμα, χαρακτηριστικές αρνητικές επιρροές των μνημονίων στον ιδιωτικό τομέα, είναι η επέμβαση υπέρ των ομαδικών απολύσεων, των ευέλικτων μορφών εργασίας (μειωμένο ωράριο, που συνεπάγεται μειωμένο μισθό και ελάχιστη σύνταξη) και των ευφυολογημάτων του υποκατώτατου μισθού.
Πλέον, στα όρια της φτώχειας ζει ένας στους δύο εργαζομένους στον ιδιωτικό τομέα! Για παράδειγμα, σύμφωνα με τη σύγκριση των ευρημάτων της Έρευνας Εργατικού Δυναμικού, από το 2009 ως το 2016 τριπλασιάστηκαν οι εργαζόμενοι με μισθό κάτω των 700 ευρώ, με τον μέσο μισθό για πάνω από 100000 υπαλλήλους μερικής απασχόλησης να είναι κάτω από 400 ευρώ. Επιπροσθέτως, το ποσοστό των εργαζομένων με καθαρές μηνιαίες αποδοχές μεταξύ 900 και 1300 ευρώ έχει μειωθεί, από 35,7% το 2009 σε 17,6% το 2016.
Μόνο η Χρυσή Αυγή μπορεί να ασκήσει μια κοινωνική και οικονομική πολιτική που να αφουγκράζεται το συμφέρον της Ελληνικής Μεσαίας Τάξης, που σημαντικό μέρος της αποτελούν οι επιχειρήσεις και οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.