Δευτέρα, 10 Απριλίου 2017

Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για ισλαμική προσευχή στην Αγία Σοφία και οι γραικύλοι των Αθηνών για εγκαίνια του τζαμιού στον Βοτανικό...


Ο Ερντογάν ετοιμάζεται για ισλαμική προσευχή στην Αγία Σοφία και οι γραικύλοι των Αθηνών για εγκαίνια του τζαμιού στον Βοτανικό

Ενώ στην Τουρκιά ο Ερντογάν Πασάς ετοιμάζεται για την μεγάλη μουσουλμανική προσευχή στην Αγιά-Σοφιά πριν από το δημοψήφισμα και στημένοι ιστορικοί θεωρούν πλαστή την υπογραφή του Κεμάλ Ατατούρκ για την μετατροπή της σε μουσείο -προφανώς είναι ένα ακόμα βήμα για να ξαναγίνει τζαμί- οι εγχώριοι γραικύλοι ενημερώνουν τον ελληνικό λαό -που πληρώνει σαν μα...- για την πρόοδο των έργων στο νέο οθωμανικό τζαμί των Αθηνών. Ιδού η είδηση-ανακοίνωση που έχει κατακλύσει το διαδίκτυο:
"Αρχές Μαΐου αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του μουσουλμανικού τεμένους στην Αθήνα, στην περιοχή του Βοτανικού", όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπρόσωπος της κοινοπραξίας και διευθύνων σύμβουλος της Intrakat, Πέτρος Σουρέτης.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΤΖΑΜΙ ΑΘΗΝΑ

Το έργο κατασκευάζεται από την κοινοπραξία ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ΤΕΡΝΑ ΑΕ – J&P-ΑΒΑΞ ΑΕ – INTRAKAT (δηλαδή από Μπόμπολα - Κόκκαλη και άλλους πλουτοκράτες), το συμβατικό τίμημα ανέρχεται σε 887.000 ευρώ (συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ), ενώ φορέας του έργου είναι το υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων. Η σύμβαση με την κοινοπραξία υπεγράφη στις 10 Οκτωβρίου 2016 και η έκταση παραδόθηκε από το υπουργείο Υποδομών στις 4 Νοεμβρίου.
Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή μεταλλικού κτιρίου Τεμένους συνολικής επιφάνειας 1.000 τ.μ., τα οποία κατανέμονται σε ισόγειο και ημιώροφο, χωρητικότητας 350 ατόμων, σε οικόπεδο έκτασης 17 στρεμμάτων.
Παράλληλα, εκτελούνται όλες οι απαραίτητες εσωτερικές οικοδομικές και ηλεκτρολογικές εγκαταστάσεις. Οι εργασίες σε εξέλιξη αφορούν την τοποθέτηση βιομηχανικών δαπέδων, κουφωμάτων, εγκαταστάσεων ύδρευσης–αποχέτευσης–θέρμανσης–πυρόσβεσης, εγκαταστάσεις ισχυρών–ασθενών ρευμάτων, τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου, την τοποθέτηση των ειδών υγιεινής και τις απαραίτητες δοκιμές των Η/Μ εγκαταστάσεων για την ολοκλήρωση του κτιρίου…».
Προφανώς, οι γραικύλοι ετοιμάζονται από τώρα για το μεγάλο γεγονός, τα οθωμανικά εγκαίνια! Λέτε να τους τιμήσει με την παρουσία του και ο αφέντης τους, ο Ερντογάν Πασάς (για να του κάνουν τους συνήθεις τεμενάδες…) ή θα τους στείλει τον πρωθυπουργό του;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.