Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

Δίωξη στον γενικό διευθυντή της ΝΔ για «κάλυψη» κυκλώματος παράνομης διακίνησης εισιτηρίων - Πάνω από 1.000.000 η ζημία!!!


Δίωξη στον γενικό διευθυντή της ΝΔ για «κάλυψη» κυκλώματος παράνομης διακίνησης εισιτηρίων - Πάνω από 1.000.000 η ζημία

Γενικός Διευθυντής στη ΝΔ, κάποιος ο οποίος κατηγορείται ότι συγκάλυψε μια υπεξαίρεση χρημάτων άνω του 1.000.000, και όμως ναι! Όπως διαβάζουμε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα «Δημοκρατία»:
«Στα χέρια του ανακριτή κατά της Διαφθοράς βρίσκεται ο ογκώδης φάκελος της δικογραφίας που περιγράφει βαριά αδικήματα για τον νυν γενικό διευθυντή της Ν.Δ. και πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της ΣΤΑ.ΣΥ, Νίκο Παπαθανάση, σχετικά με την υπόθεση ζημίας άνω του 1.000.000 ευρώ, που φέρεται ότι προκλήθηκε από την υπεξαίρεση χρημάτων από τη διακίνηση εισιτηρίων το 2015.
Η έρευνα διενεργήθηκε από την Εισαγγελία Διαφθοράς, και ήδη ασκήθηκαν διώξεις κατά παντός υπευθύνου, οι οποίες θα προσωποποιηθούν (με τη σύνταξη κατηγορητηρίων) από τον ανακριτή κατά 12 στελεχών των σταθερών συγκοινωνιών.
Αυτοί που θα κληθούν ως κατηγορούμενοι είναι, ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της ΣΤΑΣΥ επί κυβέρνησης Σαμαρά Ν. Παπαθανάσης, ο νυν διευθύνων σύμβουλος Γ. Θωμόπουλος και ακόμα 10 στελέχη του οργανισμού. Η τότε διοίκηση κατηγορείται ουσιαστικά ότι έκανε τα στραβά μάτια όταν μια ομάδα υπαλλήλων του τομέα καταμέτρησης αφαιρούσε εισπράξεις πολλών χιλιάδων ευρώ.
Οι εισαγγελείς Διαφθοράς, ύστερα από έρευνα, που στηρίχθηκε στην έρευνα της γενικής επιθεωρήτριας Μάνης Παπασπύρου, άσκησαν ποινική δίωξη για κακουργηματική υπεξαίρεση, ψευδή βεβαίωση (σε βαθμό κακουργήματος), υπεξαγωγή εγγράφων και παράβαση καθήκοντος.
Σύμφωνα με την έρευνα, υπάλληλοι της ΣΤΑΣΥ Α.Ε, αρμόδιοι για τη διακίνηση των εισιτηρίων και των καρτών, και την απόδοση των εισπράξεων, υπό την ανοχή κάποιων στελεχών της διοίκησης, αφαιρούσαν συστηματικά εισπράξεις με περίτεχνες μεθοδεύσεις, προκαλώντας ζημία στην υπηρεσία του ΟΑΣΑ άνω του 1.000.000 ευρώ για το 2015, ενώ δεν αποκλείεται παρόμοια φαινόμενα να είχαν παρουσιαστεί και στο παρελθόν.
Η νυν διευθύνων σύμβουλος, φέρεται από τις εισαγγελικές Αρχές ότι αποδέχτηκε το γεγονός πως οι ίδιοι οι ελεγχόμενοι προκάλεσαν έρευνα και πόρισμα εσωτερικού ελέγχου, σύμφωνα με το οποίο το έλλειμμα ήταν μόλις… 16.000 ευρώ, επιχειρώντας προφανώς, κατά τις Αρχές, να συγκαλύψουν την υπόθεση. Ακολούθησε όμως δεύτερος έλεγχος της γενικής επιθεωρήτριας, ο οποίος επιβεβαίωσε το αρχικό πόρισμα για τη ζημία του 1.000.000 ευρώ».
Και όμως, ο κατηγορούμενος για ένα τόσο σοβαρό αδίκημα παραμένει επικεφαλής σ’ ένα πολύ υψηλό θεσμικό εσωκομματικό πόστο στην ΝΔ! Αυτά, για να «μην φάει» κανείς το «παραμύθι» των νεοδημοκρατών, ότι θα «καθαρίσουν» τη Χώρα από τις «λαμογιές» του ΣΥΡΙΖΑ.
Το μόνο που επιζητούν είναι η επιστροφή τους στην εξουσία, μόνο και μόνο για να έχουν το «πάνω χέρι» στην διαχείριση του κράτους και βεβαίως στην εκμετάλλευση των «παρελκόμενων» που φέρνει η διαχείριση της εξουσίας. Ως κόμμα του «συνταγματικού τόξου» (και) η ΝΔ, δεν θα μπορούσε να έχει διαφορετική αντίληψη για τον τρόπο άσκησης της εξουσίας απ’ ότι το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.