Σάββατο, 6 Μαΐου 2017

ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΘΑ ΔΙΝΟΥΝ 800 ΕΥΡΩ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΗΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΘΕ ΠΑΙΔΙΟΥ… ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΦΟΡΟΙ ΚΑΙ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ!!!

Ως γνωστόν, θερίζει η υπογεννητικότητα στις ευρωπαϊκές χώρες τις τελευταίες δεκαετίες, ειδικά μετά την ανάπτυξη του λεγομένου «φεμινιστικού» κινήματος, που κατέστρεψε τις οικογενειακές παραδόσεις.
Το φαινόμενο υπάρχει ασφαλώς και στην Ελλάδα, είναι δε εντονότερο από τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες, λόγω οικονομικής κρίσης και Μνημονίων. Και βέβαια, το ψευδοκράτος των μνημονιακών αχυρανθρώπων –νυν και προηγουμένων- δεν δίνει κανένα κίνητρο στις οικογένειες για να κάνουν παιδιά. Αντιθέτως, κοιτάζει πως να τα πάρει από τριτέκνους και πολυτέκνους, καταργώντας κάποια δίκαια προνόμια που είχαν στο παρελθόν.
Εν αντιθέσει με όσα συμβαίνουν στη χώρα που κυβερνούν οι δούλοι των διεθνών τοκογλύφων, στην γειτονική Ιταλία, το κράτος αποφάσισε την οικονομική ενίσχυση των οικογενειών που κάνουν παιδιά, με το ποσόν των 800 ευρώ για το κάθε παιδί. «Από σήμερα μπορούν να κατατίθενται οι αιτήσεις στο ιταλικό ίδρυμα κοινωνικών ασφαλίσεων Inps. Οκτακόσια ευρώ σε κάθε μητέρα, για τη γέννηση ή την υιοθεσία ενός παιδιού», έγραψε στο Facebook η υφυπουργός παρά τη προεδρία της ιταλικής κυβέρνησης, Μαρία Έλενα Μπόσκι.
«Πρόκειται για ένα από τα πρώτα βήματα προς τη σωστή κατεύθυνση», συμπληρώνει η Μαρία Έλενα Μπόσκι. Ένα μέτρο που ελπίζεται να βοηθήσει στον περιορισμό του φαινομένου της υπογεννητικότητας, το οποίο είναι ιδιαίτερα αισθητό στην Ιταλία.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.