Πέμπτη, 11 Μαΐου 2017

ΓΟΝΕΙΣ ΠΡΟΣΟΧΗ! ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΣΤΟ ΝΕΟ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ – ΒΙΝΤΕΟ

Μεγάλη αναστάτωση έχει προκληθεί στους γονείς, μετά τις εξαγγελίες περί υποχρεωτικής εκπαίδευσης από την προνηπιακή ηλικία, αφού θα υποχρεωθούν να παραδίδουν τα παιδιά τους από 4 ετών στο κράτος... για να τα «μορφώσει».
Συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε, από το Υπουργείο Παιδείας, πως κανένα παιδί από την ηλικία των τεσσάρων ετών δεν θα βρίσκεται εκτός νηπιαγωγείου, φράση που ενέχει την υποχρεωτική εγγραφή όλων των παιδιών στα ολοήμερα νηπιαγωγεία, ακόμα κι αν οι γονείς δεν το επιθυμούν, καθώς ενδεχόμενα να διαφωνήσουν με την εισαγωγή των παιδιών από τόσο μικρή ηλικία στην κρατική εκπαίδευση, προτιμώντας ν' αναλάβουν εκείνοι την ανατροφή.

Ποιο θα είναι άραγε το πρόγραμμα εκμάθησης των παιδιών από αυτή την ηλικία; Ο πρωθυπουργός ανέφερε στους δημοσιογράφους πως έχει λάβει συγχαρητήρια για τις κινήσεις του στην Παιδεία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Άρα, η Ελλάδα ακολουθεί τα βήματα της Ενωμένης Ευρώπης -και γενικά του Δυτικού Κόσμου- στο θέμα «Παιδεία».
Θέλετε λοιπόν να μάθετε το πρόγραμμα εκμάθησης στα σχολεία, τα οποία εν αρχή θα είναι ολοήμερα για όσους το επιθυμούν  και μετά υποχρεωτικά για όλους;
Στον Καναδά, για παράδειγμα, πολλά καθολικά σχολεία στο Οντάριο του Καναδά κατηγορούνται για «τρανσφοβία», επειδή ακύρωσαν τις παραστάσεις ενός παιδικού θεάτρου με τίτλο «Αγόρια, κορίτσια και άλλα μυθολογικά πλάσματα», καθώς το θεατρικό έργο περιλαμβάνει ένα 8χρονο αγόρι που ντύνεται σαν κορίτσι και αμφισβητεί το φύλο του.
Αυτό μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο Reuters.
Οι παραστάσεις ανακλήθηκαν από έξι δημοτικά σχολεία -πέντε από αυτά με καθολικές σχέσεις- ενώ στα υπόλοιπα παίχθηκαν κανονικά μπροστά σε πλήθος παιδιών.
Το «Αγόρια, κορίτσια και άλλα μυθολογικά πλάσματα» λέει την ιστορία του 8χρονου Simon, ο οποίος ονειρεύεται να γίνει πριγκίπισσα κι αισθάνεται κλεισμένος στα στερεότυπα των φύλων.


Αρκετοί γονείς, σε πρόσφατη δημόσια συνάντηση, παραπονέθηκαν ότι η παράσταση ήταν ακατάλληλη, δήλωσε σε τηλεφωνική συνέντευξη η Jessica Carmichael, καλλιτεχνική διευθύντρια του Carousel Players.
«Πιστεύω ότι αυτές οι ακυρώσεις οφείλονται σε τρανσφοβία, ομοφοβία και μισογυνισμό», δήλωσε η Carmichael. «Η κοινωνία μας δεν είναι τόσο ανεκτική όσο νομίζουμε ότι είμαστε».
Προσέξτε, οι δάσκαλοι θα κουνούν το δάκτυλο σε όσους γονείς αντιδρούν στις νέες μορφές εκμάθησης των παιδιών που από τεσσάρων ετών θα ξεκινούν την υποχρεωτική εκπαίδευση, στο πλαίσιο προώθησης της LGBTQ νοοτροπίας από μικρές ηλικίες.
Στην Ελλάδα, η θεωρία αυτή άρχισε να προωθείται ήδη, επίσης μέσω του προγράμματος σεξουαλικής αγωγής που φέρνει η κυβέρνηση και του ανάλογου βοηθητικού εκπαιδευτικού υλικού.
Πριν λίγο καιρό μάθαμε άλλωστε, πως στον δήμο Καβάλας οργανώθηκε διημερίδα στη δημοτική βιβλιοθήκη, με τίτλο «Οι διαφυλικές σχέσεις και ο έμφυλος διαχωρισμός των παιχνιδιών».
Με λίγα λόγια, θα προχωρήσει στα σχολεία η κατάργηση των βιολογικών διαφορών και η παραίνεση σε όλους τους μαθητές να παίζουν με όλων των ειδών τα παιχνίδια, π.χ. τα αγόρια με κούκλες.
Να μην υπάρχουν δηλαδή οι όροι «αγορίστικα παιχνίδια» και «κοριτσίστικα παιχνίδια», αλλά όλα τα παιδιά να παίζουν με όλα, συνθέτοντας ένα νέο ουδέτερο κοινωνικό φύλο.

Αυτό όμως δεν είναι τίποτα μπροστά σε αυτά που θ' αντικρύσετε στο επόμενο βίντεο, τα οποία απεικονίζουν στο έπακρο τι έρχεται στα ελληνικά σχολεία και νηπιαγωγεία.
Διαδώστε την αλήθεια, ενημερώστε φίλους και φίλες σας με μικρά παιδιά.
Τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά. Περισσότερο απ' όσο νομίζουν οι περισσότεροι.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.