Τρίτη, 9 Μαΐου 2017

ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΟ ΚΡΥΨΩΜΕΝ ΑΛΛΩΣΤΕ… Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΕΣΒΗΣ «ΕΥΛΟΓΕΙ» ΤΣΙΠΡΑ ΚΑΙ ΚΑΜΜΕΝΟ!

Γράφει ο Αντίοχος

Μετά το πρόσφατο ρεπορτάζ του ανταποκριτή στην Αμέρικα Αθανασίου Έλλις, ότι οι «δανειστές» μας (διεθνείς τοκογλύφοι) προτιμούν τον mister Tsipra και τον μπούλη Πανούλη για την διεκπεραίωση των υποθέσεών τους στην Ελλάδα, ήρθε και η συνέντευξη του εν Αθήναις Αμερικανού πρέσβη στο «Βήμα», κι… έδεσε το γλυκό.
Έτσι, σε ασυνήθιστη για διπλωμάτες γλώσσα (φροντίζουν, δημοσίως τουλάχιστον, να μην ευνοούν κάποιο από τα βασικά «άλογά» τους, τηρώντας ίσες αποστάσεις…), ο Τζέφρι Πάιατ «ευλογεί» -σύμφωνα και με τον πρωτοσέλιδο τίτλο του «Βήματος- τον mister Tsipra, εγγυόμενος -εμμέσως πλην σαφώς- τη συνέχιση της διακυβέρνησης της χώρας από δαύτον:  
«Ο πρωθυπουργός Τσίπρας έχει πλέον μια ευκαιρία να διαμορφώσει ένα νέο αφήγημα. Υποθέτοντας ότι η διαδικασία θα προχωρήσει και η επόμενη εκταμίευση πραγματοποιηθεί, η Ελλάδα θα πλεύσει σε ήρεμα νερά για περίπου δύο χρόνια».
Και για να μην μείνει… παραπονούμενος ο καραμπινάτος ΗΠΑνθρωπος μπούλης Πανούλης, ο πρέσβης «ευλογεί» κι αυτόν, χαρακτηρίζοντας «επιτυχημένη» την πρόσφατη επίσκεψή του στην Αμέρικα και «καλωσορίζοντας» την πρόθεσή του για επέκταση των αμερικανικών «δραστηριοτήτων» στη Σούδα.
Τέλος, ο πρέσβης δήλωσε πως θα μεταβεί τον Ιούνιο στην Αμέρικα, μαζί με τον υπουργό Οικονομίας, Δημήτρη Παπαδημητρίου (Ινστιτούτο Levy…), για «να περιγράψω τις ευκαιρίες που βλέπω για διευρυμένες εμπορικές σχέσεις και επενδύσεις».

(ΥΓ): Αχ Κούλη, παρ’ ότι απολύτως πειθήνιος στα κελεύσματα των παγκοσμίων τυράννων, είσαι άτυχος! Κι εσύ Μπουμπούκο... ομοίως!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.