Πέμπτη, 25 Μαΐου 2017

Ανακοίνωση της Τ.Ο. Κεφαλονιάς & Ιθάκης για τα μαθήματα ομοφυλοφιλίας σε σχολεία της Κεφαλονιάς


Όπως πληροφορηθήκαμε από ανάρτηση σε τοπικό site της Κεφαλονιάς, τα μαθήματα ομοφυλοφιλίας που έγιναν στο Γυμνάσιο της Ιθάκης, συνεχίστηκαν και στην Κεφαλονιά, χωρίς βέβαια να υπάρξει από πριν καμία ενημέρωση των Κεφαλονιτών από τα σάπια ΜΜΕ της Κεφαλονιάς, στα μουλωχτά, όπως κάνουν πάντα τα ερπετοειδή του καθεστώτος, από φόβο προφανώς δικής μας αντίδρασης, όπως άλλωστε είχαμε προειδοποιήσει γι’ αυτό σε προηγούμενη ανακοίνωσή μας, στην οποία προκαλούσαμε τον Δήμο και τις Σχολικές Διευθύνσεις, να μας πληροφορήσουν ποια είναι τα μέλη του «συμβουλευτικού κέντρου γυναικών δήμου κεφαλονιάς» και ποια τα σχολεία που θα συμμετείχαν στα εν λόγω πουστομαθήματα (χωρίς βέβαια να λάβουμε καμία απάντηση).

Καταγγέλουμε στον Κεφαλονίτικο Λαό τους διευθυντές των κάτωθι «σχολείων»:
1ο, 2ο και 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου,
Εσπερινό Γυμνάσιο Αργοστολίου,
Βαλλιάνειο Γυμνάσιο Κεραμειών,
Πετρίτσειο Γυμνάσιο Αργοστολίου,
Γυμνάσιο Πάστρας,
καθώς και τις «κυρίες» Στρακάτου Αναστασία και Φωή Φωτεινή, του εν λόγω «κέντρου…», και τις «κυρίες» Κουμαριώτη και Σκιαδαρέση από τη διεύθυνση β΄βάθμιας «εκπαίδευσης»,
τους οποίους και θα καλέσουμε σε απολογία (μαζί με τους 14 εκπαιδευτικούς «…που συμμετείχαν», όταν τους μάθουμε), όταν με το καλό αποκατασταθεί η Τάξη στη Χώρα μας.

Εκφράζουμε παράλληλα τη θλίψη μας, για το γεγονός ότι δεν βρέθηκε ούτε ένας γονέας από τα εν λόγω «σχολεία» να μας ειδοποιήσει(!!!). Αδυνατούμε να πιστέψουμε ότι όλα τα παιδιά (και οι γονείς τους) στα εν λόγω ιδρύματα είναι gay (sic!), ή ότι όλοι οι γονείς όσων δεν είναι τοιούτοι, δεν ενδιαφέρονται αν τα παιδιά τους θα γίνουν…
Αν πραγματικά έχουμε φτάσει σε τέτοιο πάτο, καλύτερα ας χαθούμε… κι ας έρθει στο μέλλον μια άλλη, καλύτερη, γενιά, πραγματικών Ελλήνων, να μας αντικαταστήσει.

Αναδημοσιεύουμε την είδηση από το τοπικό βοθρομέσο

Στο πλαίσιο της ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης της τοπικής κοινωνίας και ιδιαίτερα της νέας γενιάς, ολοκληρώθηκε με επιτυχία η συμμετοχή των στελεχών του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Κεφαλονιάς στην Εκπαιδευτική Θεματική Εβδομάδα «Σώμα και Ταυτότητα».

Συγκεκριμένα, υλοποιήθηκαν εκπαιδευτικές παρεμβάσεις με θέμα την «Έμφυλη Βία» σε μαθητές Γυμνασίων του Ν. Κεφαλληνίας & Ιθάκης, μετά από πρόσκληση των σχολείων προς το Φορέα μας. Αναλυτικά, οι δράσεις πραγματοποιήθηκαν την περίοδο από Φεβρουάριο 2017 έως και Μάιο 2017, στο Γυμνάσιο Ιθάκης, στο Εσπερινό Γυμνάσιο Αργοστολίου, στο 3ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, στο Βαλλιάνειο Γυμνάσιο Κεραμειών, στο 1ο Γυμνάσιο Αργοστολίου, στο Γυμνάσιο Πάστρας, στο 2ο Γυμνάσιο Αργοστολίου και στο Πετρίτσειο Γυμνάσιο Ληξουρίου και συμμετείχαν συνολικά 325 μαθητές της B’ & Γ’ Γυμνασίου και 14 εκπαιδευτικοί. Επίσης, το υλικό της παρουσίασης χρησιμοποιήθηκε και από Γυμνάσια στην υπόλοιπη Ελλάδα. Συγκεκριμένα, από το 2ο Γυμνάσιο Περαίας Θεσσαλονίκης, από το 1ο Γυμνάσιο Νάουσας (Λάππειο) του Ν. Ημαθίας και από το 2ο Γυμνάσιο της Κω.
Ο αυθορμητισμός των μαθητών που συμμετείχαν, οι πρωτοτυπία της σκέψης τους αλλά και το αμείωτο ενδιαφέρον τους για ένα θέμα τόσο σοβαρό, όπως το ζήτημα της έμφυλης βίας αποτελεί ένα μήνυμα αισιοδοξίας για όλη την κοινωνία. Οι μαθητές του σήμερα θ αποτελέσουν τους ενηλίκους του αύριο, γι’ αυτό και θα συνεχίσουμε την προσπάθειά μας να εισέλθουμε στο χώρο της εκπαιδευτικής κοινότητας, πραγματοποιώντας κι άλλες παρόμοιες ενέργειες. Η υλοποίηση δράσεων που άπτονται ζητημάτων έμφυλης ισότητας και προάγουν την άρση των έμφυλων στερεοτύπων αποτελούν για εμάς προτεραιότητα και θεωρούμε ότι με τον κατάλληλο τρόπο παρουσίασης μπορεί ν απευθύνονται σε μαθητές όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων.
Τέλος, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την κυρία Κουμαριώτη και την κυρία Σκιαδαρέση από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για την οργάνωση της Θεματικής Εβδομάδας, αλλά και όλους τους διευθυντές και καθηγητές των Γυμνασίων που συμμετείχαν για την άψογη συνεργασία. Φυσικά ευχαριστούμε και όλους τους μαθητές, που χωρίς τη δική τους συμμετοχή τίποτε από αυτά δεν θα μπορούσε να υλοποιηθεί.

Τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Γυναικών Δήμου Κεφαλονιάς
Στρακάτου Αναστασία, Ψυχολόγος 
Φωή Φωτεινή, Κοινωνική Λειτουργός


              ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ – Τ.Ο. ΚΕΦΑΛΟΝΙΑΣ & ΙΘΑΚΗΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.