Δευτέρα, 22 Μαΐου 2017

ΕΥΓΕ ΤΟΥΣ! ΤΡΕΙΣ ΑΝΑΙΣΘΗΣΙΟΛΟΓΟΙ ΣΤΗΝ ΣΑΜΟ ΑΡΝΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΣΥΝΕΡΓΗΣΟΥΝ ΣΕ ΕΚΤΡΩΣΕΙΣ

Ευτυχώς, ακόμα και στη σημερινή εποχή της σήψης και της παρακμής, που υπάρχουν ακόμα Έλληνες κι Ελληνίδες που αντιστέκονται ενεργητικά!
Έτσι, τρεις γυναίκες αναισθησιολόγοι του νοσοκομείου της Σάμου, μ επιστολή τους προς τη διοίκηση, έκαναν γνωστό ότι θα απέχουν στο εξής από τα καθήκοντά τους σε ιατρική πράξη διακοπής κύησης (έκτρωσης), εάν κι εφόσον δεν συντρέχουν ιατρικοί λόγοι κινδύνου ζωής ή υγείας της εγκύου. Οι τρεις αναισθησιολόγοι επικαλούνται το άρθρο 31 του Νόμου 3418/2005 (κώδικας ιατρικής δεοντολογίας), το οποίο αναφέρει: «Ο ιατρός μπορεί να επικαλεσθεί τους κανόνες και τις αρχές της ηθικής συνείδησής του και ν' αρνηθεί να εφαρμόσει ή να συμπράξει στις διαδικασίες τεχνητής διακοπής της κύησης, εκτός εάν υπάρχει αναπότρεπτος κίνδυνος για τη ζωή της εγκύου, ή κίνδυνος σοβαρής και διαρκούς βλάβης της υγείας της».
Εν τω μεταξύ, δήλωση υπέρ των τριών αναισθησιολόγων έκανε ο μητροπολίτης Σάμου Ευσέβιος, ο οποίος, αφού τις χαρακτηρίζει «θαρραλέες», σημειώνει τα εξής: «Πέρα όμως από τη διάσωση του ανθρώπου, που έμελλε να δολοφονηθεί μέσα από την έκτρωση, διασώζεται και η ψυχή της Μητέρας, καθώς και όλων όσοι συμμετέχουν σε ένα τέτοιο έγκλημα».
Μέχρι ώρας, τρία κόμματα του… συνταγματικού τόξου έχουν εκδώσει ανακοινώσεις κατά των αναισθησιολόγων: ο ΣΥΡΙΖΑ, το κλεφτο-ΠΑΣΟΚ και οι Οικολόγοι-Πράσινοι – και το ίδιο αναμένεται να πράξουν και τα υπόλοιπα. Μάλιστα, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ φέρνουν το θέμα και στη βουλή, με πρόσχημα τις… ελευθερίες και τα… δικαιώματα του ανθρώπου, στην «αυτοδιάθεση του σώματος». Έτσι λένε τώρα την έκτρωση – δολοφονία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.