Σάββατο, 20 Μαΐου 2017

ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΕΠ ΤΟΥ ΛΕΝΙΝ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ!

Γράφει ο Αντίοχος

Τους συμβιβασμούς της Σοβιετίας επικαλέστηκε -απευθυνόμενη στους κουκουέδες- κάποια βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ονόματι Ελισάβετ Σκούφα, για να δικαιολογήσει το νέο Μνημόνιο που ψήφισε αυτή και οι όμοιοί της: «Η βάση της όποιας κριτικής σας είναι η Σοβιετία. Ανεξάρτητα από το αν κανείς συμφωνεί ή όχι με αυτό, η συγκεκριμένη υπερδύναμη της Σοβιετίας προέβη σε συνθηκολογήσεις». Τα λόγια της προκάλεσαν τη δήθεν αφελή απορία του κουκουέ Παφίλη: «στο πρώτο μνημόνιο επικαλεστήκατε τον Μαρξ, τώρα τον Λένιν, στο επόμενο τον Στάλιν;». Κι όμως, δικαίως επικαλούνται οι συριζαίοι τον Λένιν και τις «συνθηκολογήσεις» του!
Ποιες ήταν οι συνθηκολογήσεις -τα «Μνημόνια»- του Λένιν, στα οποία αναφέρθηκε η Σκούφα και για τα οποία παρέστησε τον… ανήξερο ο Παφίλης; Το πιο κραυγαλέο ήταν η ΝΕΠ (Νόβαγια Εκονομίτσκαγια Πολιτίκα, ήτοι Νέα Οικονομική Πολιτική), που ταιριάζει «γάντι» με το παλιό και το νέο Μνημόνιο των Τσιπροκαμμένων.
Τι ήταν και πως προέκυψε η ΝΕΠ; Μετά τη νίκη των μπολσεβίκων στον εσωτερικό πόλεμο με τους «Λευκούς», έπεσε μεγάλη πείνα και δυστυχία στη χώρα, αποτέλεσμα της οικονομικής πολιτικής των μπολσεβίκων. Έτσι, μετά τον τρομακτικό χειμώνα του 1921, ο Λένιν ανακοίνωσε στους εμβρόντητους μπολσεβίκους που πήραν μέρος στο 10ο Συνέδριο, την επιστροφή στον… καπιταλισμό! Με λίγα λόγια, η ΝΕΠ προέβλεπε τα εξής αδιανόητα για κομμουνιστικό κράτος: να έχουν οι αγρότες το δικαίωμα της επικαρπίας της γης, τη νομιμοποίηση του εσωτερικού εμπορίου και της ανταλλαγής των ειδών, τη θέσπιση φόρου πρώτα σε είδος και αργότερα σε χρήμα, την επιστροφή στον ιδιωτικό έλεγχο των επιχειρήσεων που απασχολούσαν λιγότερους από 20 εργάτες, εργασία κατ’ αποκοπή -με το κομμάτι- και δυνατότητα ενοικιάσεως εργοστασίων από εταιρείες ή ιδιώτες του εξωτερικού, καθώς και προσέλκυση ξένων «επενδυτών» προς εκμετάλλευση των τεραστίων πλουτοπαραγωγικών πηγών της χώρας (πετρελαιοπηγών, χρυσορυχείων). Σχετικά με το μεγάλο ξεπούλημα, ο υπουργός Τσιτσέριν διαβεβαίωνε τους απανταχού καπιταλιστές, ότι «ο φυσικός πλούτος της ΕΣΣΔ περιμένει να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης», ο δε… πολιτικός παππούς των πάσης φύσεως αριστερών, Λένιν, έδινε τον τόνο, δηλώνοντας πως «θα πουλάμε τα πάντα εκτός από εικόνες και βότκα»!
Αν όλα αυτά σας θυμίζουν τα δύο Μνημόνια και το μεγάλο ξεπούλημα των πάντων από τον ΣΥΡΙΖΑ, καλώς σας τα θυμίζουν!

(ΥΓ): Επειδή δε, μέρες που είναι, δεν πρέπει να ξεχνιόμαστε, τους θυμίζω ένα παλιό τους σύνθημα, που τώρα τους αφορά: «Πουλάτε το νερό, πουλάτε τα λιμάνια, πουλήστε και τη μάνα σας και φύγετε τσογλάνια»!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.