Τρίτη, 23 Μαΐου 2017

Φυλλάδα των συντακτών: “Εγκληματική οργάνωση” η Χρυσή Αυγή, πολιτική κίνηση ο Ρουβίκωνας!!!


Φυλλάδα των συντακτών: “Εγκληματική οργάνωση” η Χρυσή Αυγή, πολιτική κίνηση ο Ρουβίκωνας!

Μια σαφέστατα εγκληματική οργάνωση, η οποία επιτίθεται με σφυριά και λοστούς σε κτίρια, γραφεία και αμάξια, σπάζοντάς τα, και «παρελαύνει» ποζάροντας με όπλα(!), είναι δυνατόν να θεωρείται ως κάτι το οποίο περιέχει «πολιτική ταυτότητα»; Αν πιστέψουμε τη φυλλάδα των Συντακτών, ναι.
Με τίτλο «Ο Ρουβίκωνας συστήθηκε», το ρυπαρό αυτό έντυπο μας… ενημερώνει περί της «παρουσίασης της πολιτικής ταυτότητας της αναρχικής συλλογικότητας Ρουβίκωνας», για την «ανάγνωση των ενοτήτων του κειμένου πολιτικής ταυτότητας» και άλλα παρόμοια φαιδρά. Ταυτόχρονα, παρουσιάζει και κάποιες από τις «θέσεις» του Ρουβίκωνα, όπως «Ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε εκτός αστικής δημοκρατίας. Είμαστε απέναντι στην αστική δημοκρατία».
Προφανώς, όλα αυτά ανήκουν στη λογική του «συνταγματικού τόξου» για την εν λόγω φυλλάδα, για να τα παρουσιάσει χωρίς την παραμικρή ένσταση ή κριτική. Αν κι εδώ πρέπει να… ομολογήσουμε ότι υπήρξε μια αντίδραση συντάκτη της φυλλάδας κατά του Ρουβίκωνα. Όχι όμως για τα θέματα της βίας που χρησιμοποιεί και που παραπέμπει σε οργανωμένη παρακρατική συμμορία η οποία δρα ανεμπόδιστα και ατιμώρητα, αλλά για τη διαφωνία του συγκεκριμένου συντάκτη για μια επιλεγμένη ενέργεια του Ρουβίκωνα, που είχε να κάνει με την… ομοφοβική «παρέμβασή» του στο Πεδίο του Άρεως! Ο καθένας στην (μικρο)κοσμάρα του…
Χαρακτηριστικό όμως επί του θέματος είναι και τα όσα γράφει η «Δημοκρατία» με σχόλιό της, στο οποίο τονίζει τα εξής: «Παρατηρώ τη φωτογραφία με τους Αμερικανούς πεζοναύτες που έκαναν τη διαδρομή από τη Σπάρτη έως το άγαλμα του Λεωνίδα έξω από τη Λαμία και σκέφτομαι: Εάν είχαν τολμήσει να κάνουν Έλληνες αυτήν τη διαδρομή, θα τους χαρακτηρίζαμε «ακροδεξιούς», «χρυσαυγίτες» και συνοδοιπόρους του Μιχαλολιάκου! Διαβάζω επίσης τη δήλωση μέλους του Ρουβίκωνα στην εφημερίδα “New York Times”, ότι στόχος είναι η μετατροπή του σε «στρατιωτική οργάνωση» και σκέφτομαι: Αν την ίδια δήλωση είχε κάνει δεξιός, μπορεί και να είχε παραπεμφθεί τώρα σε δίκη με την κατηγορία της εγκληματικής οργάνωσης, ως άλλος Κασιδιάρης. Ψέματα λέω;».
Είναι ξεκάθαρο, ότι οι τύποι αυτοί, που λαμβάνουν μια απίστευτη νομική και δημοσιογραφική ασυλία, προετοιμάζονται για κλιμάκωση των εγκληματικών τους ενεργειών, όπου πλέον η δράση τους θα μετράει και νεκρούς, που θα τυγχάνει να είναι «ταξικοί εχθροί», «όργανα της αντίδρασης» και φυσικά «φασίστες», με τη γνωστή γενίκευση κι επιμήκυνση του όρου.
Και όμως, από τη φυλλάδα των Ψαρράδων, του Κωστόπουλου και των άλλων εθνομηδενιστών, αντιμετωπίζεται αυτή η εγκληματική γκρούπα ως κάτι το απόλυτα φυσιολογικό, ενώ εντύπωση προκαλεί η απάθεια του υπόλοιπου δυναμικού του «συνταγματικού τόξου» απέναντι στις ξεκάθαρα δολοφονικές προθέσεις τους, την ίδια στιγμή που με το παραμικρό ωρύονται για την Έντιμη και Νόμιμη Πολιτική Δράση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ, ενός κόμματος με δεκαετίες ύπαρξης κι εκατοντάδες χιλιάδες μέλη, υποστηρικτές και ψηφοφόρους.
Βεβαίως, αν καλοσκεφτεί κανείς ότι η εν λόγω περιθωριακή και παρακμιακή γκρούπα αποτελεί μέρος των πιο σκοτεινών παρακρατικών κύκλων, ενώ η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ πολεμιέται ανήθικα από κράτος και παρακράτος, τότε η εξήγηση είναι σαφής και ξεκάθαρη.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.