Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Το τέλος των συκοφαντών: Με εισαγγελική εντολή δεσμεύεται η περιουσία του Φώτη Μπόμπολα«Ενός κακού μύρια έπονται». Η κλασική αυτή ρήση των Προγόνων μας ταιριάζει απόλυτα με την τραγική κατάσταση στην οποία βρίσκεται η άλλοτε κραταιά οικογένεια Μπόμπολα.
Καθώς η εκδοτική «Πήγασος» είναι ολοφάνερο ότι πάει για «λουκέτο», ραγδαίες είναι πλέον οι εξελίξεις για τον Φώτη Μπόμπολα (γιο του Γιώργου). Όπως διαβάζουμε, μεταξύ άλλων, στην ιστοσελίδα των «Παραπολιτικών»: «στη δέσμευση της κινητής και ακίνητης περιουσίας του επιχειρηματία Φώτη Μπόμπολα, ιδιοκτήτη του "Πήγασου", προχώρησε το Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), κατόπιν εντολής του εισαγγελέα Οικονομικού Εγκλήματος, Παναγιώτη Αθανασίου.
Στην εντολή για δέσμευση προχώρησαν οι αρχές, στο πλαίσιο της εισαγγελικής έρευνας που γίνεται. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο σχετικό κατ' επείγον έγγραφο που απεστάλη από τον οικονομικό εισαγγελέα προς τις τράπεζες, ο Φώτης Μπόμπολας, στο πλαίσιο της έρευνας, ελέγχεται μεταξύ των άλλων για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και φοροδιαφυγή.
Σε καταγγελία οµολογιακού δανείου της εκδοτικής «Πήγασος» είχε προχωρήσει πριν λίγες ημέρες η Εθνική Τράπεζα, καλώντας τoν όµιλο της οικογένειας Μπόµπολα «όπως καταβάλει το σύνολο των εκ του δανείου αυτού οφειλών, ύψους 77.857.720,56 ευρώ».
Πρόκειται για ακόµη ένα βαρύ πλήγµα για το άλλοτε κραταιό µιντιακό µαγαζί (µε απροσδιόριστες εξελίξεις), καθώς σε αντίστοιχη κίνηση είχε προβεί νωρίτερα και η Τράπεζα Πειραιώς, η οποία κατήγγειλε τρία δάνεια, συνολικού ύψους 38,4 εκατ. ευρώ, που δεν εξυπηρετούντο. Από αυτά, τα 31,18 εκατ. αφορούσαν σε δάνειο της «Πήγασος», τα 2,94 εκατ. σε δάνειο της «Άνωσης» και 4,37 εκατ. σε δάνειο του «Εθνους».
Στο µεταξύ, το ένα µετά το άλλο κόλπο ανακαλύπτει ο εκδότης του «Εθνους», Φώτης Μπόµπολας, προκειµένου να παρατείνει το διαφαινόµενο λουκέτο του «Πήγασου». Μετά τον επενδυτή Ιβάν Σαββίδη, τις θεωρίες περί «κουρέµατος» των δανείων και τα όσα (πολλά) ειπώθηκαν και γράφτηκαν το τελευταίο διάστηµα, ο επικεφαλής, Φώτης Μπόµπολας, άλλαξε στάση, ενώ το τελευταίο σενάριο που κυκλοφόρησε στη Μεταµόρφωση Χαλανδρίου είναι, ότι αναζητούσε φόρµουλα για να µπει στον εξωδικαστικό µηχανισµό για τη ρύθµιση οφειλών, ο οποίος θα τεθεί σε εφαρµογή στις 3 Αυγούστου.
Επί της ουσίας, το αφεντικό του «Πήγασου» εναποθέτει (τώρα) τις ελπίδες του στον εξωδικαστικό συµβιβασµό, προκειµένου να ρυθµίσει τις οφειλές προς τις τράπεζες και το ∆ηµόσιο. Μάλιστα, φέρεται να έχει ενηµερώσει την Ειδική Γραµµατεία Ιδιωτικού Χρέους, αλλά και τις πιστώτριες τράπεζες. Ωστόσο, κανείς πλέον, εκτός από τον πολύπειρο διευθυντή του «Εθνους» και πιστό φίλο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Γ. ∆ραγασάκη, Μπάµπη Παπαδάκη, δεν πιστεύει το νέο σχέδιο σωτηρίας που διαφηµίζει ο κ. Μπόµπολας».
Επί της ουσίας, πρόκειται για «το χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου», για την άλλοτε αυτοκρατορία του Μπόμπολα. Πριν από λίγα χρόνια ένιωθαν τόσο πανίσχυροι, ώστε να πολεμάνε βρώμικα και λυσσαλέα τη μοναδική Πολιτική Δύναμη του Τόπου που δεν τους προσκύνησε ποτέ, τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ. Μνημεία δημοσιογραφικής αλητείας και ψευδολογίας αποτέλεσαν διάφορα κείμενα της φυλλάδας «Έθνος» στο παρελθόν εναντίον του Κινήματος των Ελλήνων Εθνικιστών.
Τελικά (και όσο κι αν διαβεβαίωναν για το αντίθετο κάποιοι, απλήρωτοι τώρα, υπάλληλοι του Μπόμπολα) το «Έθνος» έκλεισε, την ίδια ώρα που η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ συνεχίζει την ανοδική της πορεία προς τον Ελληνικό Λαό. Ταυτόχρονα, η οικογένεια Μπόμπολα (συγκεκριμένα ο Φώτης) χτυπιέται εκεί που πονάει πιο πολύ, στα λεφτά, καθώς δεσμεύεται η περιουσία του.
Για μια ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι η Πίστη είναι πιο Δυνατή από την φωτιά και το Αίμα της Εθνικιστικής Ιδέας από το χρήμα των κεφαλαιοκρατών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.