Παρασκευή, 30 Ιουνίου 2017

Ένας νόμος του Σύριζα και ένας δικαστής της ΝΔ αθωώνουν τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα της χώρας κατ’ εντολή των διεθνών τοκογλύφων...


Ένας νόμος του Σύριζα και ένας δικαστής της ΝΔ αθωώνουν τα στελέχη του ΤΑΙΠΕΔ για το ξεπούλημα της χώρας κατ’ εντολή των διεθνών τοκογλύφων

Τις φωνές έβαλαν οι «δανειστές» σχετικά με τη δίωξη που ασκήθηκε εναντίον των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ, για την υπόθεση πώλησης κι επαναμίσθωσης των 28 ακινήτων του Ελληνικού Δημοσίου την περίοδο 2013-2014.
Συνδέθηκε μάλιστα και η εκταμίευση της δόσεως με το ξέπλυμα αυτής της υποθέσεως, παρ’ ότι η κυβέρνηση είχε ήδη φροντίσει νομοθετικά να εκδώσει νόμο–απαλλαγή για τα αμαρτήματα εν υπηρεσία των στελεχών του ΤΑΙΠΕΔ.
Ακόμα και με την απαλλακτική νομοθετική παρέμβαση του Σύριζα όμως, το αδιέξοδο δεν ήρθη, αφού τα αδικήματα αφορούσαν την υπεξαίρεση, και δεν υπάρχει κανείς νομικός τρόπος να υπαχθεί η υπεξαίρεση στις «προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες ή τα οριζόμενα στους εσωτερικούς κανονισμούς και τα καταστατικά τους», που προβλέπει ο απαλλακτικός νόμος του Σύριζα.
Για να αρθεί το νομικό αυτό αδιέξοδο, απαιτήθηκε ένας δικαστής της ΝΔ, ιδιαιτέρως γνωστός από την εμπλοκή του στη σκευωρία κατά της Χρυσής Αυγής. Ο λόγος για τον Χαράλαμπο Βουρλιώτη, ο οποίος άσκησε την αναίρεση, καθώς έκρινε πως το βούλευμα πάσχει λόγω «έλλειψης αιτιολογίας», αλλά και λόγω «εσφαλμένης εφαρμογής ποινικής διάταξης». Το πως εντάχθηκε η υπεξαίρεση εν υπηρεσία στη συγκεκριμένη διάταξη του απαλλακτικού νόμου παραμένει άγνωστο και μυστήριο δισεπίλυτο για τους νομικούς.
Η απάντηση σε αυτό το «πώς», μπορεί να δοθεί από το γεγονός ότι ο Χ. Βουρλιώτης ήταν σύμβουλος του υπουργού του ΠΑΣΟΚ Φίλιππου Πετσάλνικου κι εμπνευστής του κατάπτυστου νόμου περί ευθύνης υπουργών. Έχει λοιπόν τη σχετική εμπειρία στην αθώωση λαμογιών.

Θυμίζουμε επίσης, ότι ο συγκεκριμένος δικαστής είναι ο συντάκτης του πορίσματος για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, το οποίο έχει χαρακτηριστεί διάτρητο και γελοίο από πλειάδα νομικών, δείγμα ότι το καθεστώς αποτελείται από πολύ συγκεκριμένους ανθρώπους που συμπράττουν σε δύο τομείς: τον αγώνα κατά της Χρυσής Αυγής και την εξυπηρέτηση των διεθνών τοκογλύφων που ταλανίζουν τον Ελληνικό Λαό.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.