Σάββατο, 3 Ιουνίου 2017

Ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τον μεγαλοϋπουργό της εγκληματικής οργάνωσης ΠαΣοΚ, Γιάννο Παπαντωνίου...


Ξέπλυμα μαύρου χρήματος από τον μεγαλοϋπουργό της εγκληματικής οργάνωσης ΠαΣοΚ, Γιάννο Παπαντωνίου

46 λογαριασμοί και 1.923.000 αδικαιολόγητα ευρώ βρέθηκαν στην κατοχή τους - Απαγόρευση εξόδου από τη χώρα στον Γιάννο Παπαντωνίου και στη σύζυγό του

Ποινική δίωξη για ξέπλυμα μαύρου χρήματος ασκήθηκε στον πρώην υπουργό Γιάννο Παπαντωνίου και τη σύζυγό του, από την Εισαγγελία Διαφθοράς. Παράλληλα, τους επιβλήθηκε ο περιοριστικός όρος της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.
Η δίωξη ασκήθηκε από την εισαγγελία κατά της διαφθοράς μετά την ολοκλήρωση της προκαταρκτικής έρευνας σχετικά με τη νομιμότητα των καταθέσεων αλλά και του τιμήματος αγοράς ακίνητης περιουσίας του Παπαντωνίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, η ποινική δίωξη ασκήθηκε μετά τον εντοπισμό λογαριασμού του Παπαντωνίου στη λίστα Μπόργιανς. Είναι ο ένας από τους 3 λογαριασμούς για τους οποίους αναμένονται στοιχεία από τις ελβετικές αρχές.
Σύμφωνα με πληροφορίες, προέκυψαν νέα στοιχεία, καθώς από τον πρόσφατο έλεγχο που διενήργησε το ΣΔΟΕ στο σπίτι του Παπαντωνίου, διαπιστώθηκε ότι διατηρούσε σε πέντε διαφορετικές τράπεζες στην Ελλάδα, 46 τραπεζικούς λογαριασμούς σε δεκάδες υποκαταστήματα, που έφθαναν συνολικά το ποσό των 2,3 εκατ. ευρώ.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, οι τραπεζικοί λογαριασμοί εμφανίζονται την περίοδο 2000-2010, ενώ ένα ποσό ύψους 300.000 ευρώ, από το οποίο 150.000 ευρώ είναι στο όνομα του Παπαντωνίου και 150.000 ευρώ στο όνομα της συζύγου του, είναι την περίοδο που ήταν υπουργός Άμυνας.
Οι ίδιες πηγές επεσήμαναν, ότι ο Παπαντωνίου ελέγχεται συνολικά για 1,9 εκατ. ευρώ, καθώς τα στοιχεία που του ζητήθηκαν και κατέθεσε στην Προανακριτική δεν δικαιολογούν το ποσό αυτό, από το οποίο το ένα εκατομμύριο είναι στο όνομά του και οι 900.000 στο όνομα της συζύγου του.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.