ΚΑΙ Η ΠΟΛΩΝΙΑ ΓΚΡΕΜΙΖΕΙ ΤΑ ΣΟΒΙΕΤΙΚΑ ΜΝΗΜΕΙΑ ΤΩΝ «ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΩΝ» ΤΗΣ...Γράφει ο Αντίοχος

Μπορεί στην Ελλάδα οι εναπομείναντες σταλινοτσολιάδες να χαρακτηρίζουν «απελευθερωτές» τις ορδές των Σοβιετικών δολοφόνων και βιαστών που κατέλαβαν την μισή Ευρώπη στο τέλος του πολέμου, αλλά οι… απελευθερωμένοι φαίνεται πως έχουν άλλη άποψη. Προφανώς γιατί ένιωσαν τη… γλύκα της «απελευθέρωσης»...
Έτσι, μετά την Εσθονία, τη Λετονία, τη Λιθουανία, την Ουκρανία, τη Ρουμανία, την Ουγγαρία, την Τσεχία, και στην Πολωνία αποφασίστηκε, από την λαοπρόβλητη εθνική κυβέρνηση της χώρας, η κατεδάφιση όλων των μνημείων της σοβιετικής περιόδου, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που αφιερώνονται στον Κόκκινο Στρατό.
Πιο συγκεκριμένα, η απόφαση αφορά τουλάχιστον 469 μνημεία της σοβιετικής περιόδου, εκ των οποίων περίπου 250 είναι αφιερωμένα στον Κόκκινο Στρατό. Το χρονικό περιθώριο για την ολοκληρωτική εξαφάνιση των σοβιετικών μνημείων είναι 12 μήνες από τώρα.
Και πολύ άργησε αυτή η απόφαση, καθώς, απ’ όλα τα κράτη του πρώην «σιδηρού παραπετάσματος», η Πολωνία πλήρωσε περισσότερο την «απελευθέρωσή» της από τα σταλινικά κτήνη. Να θυμίσουμε, ότι τα κτήνη εισέβαλαν στην Πολωνία και κατέλαβαν σχεδόν τη μισή στις 17 Σεπτεμβρίου του 1939, ενώ η χώρα αντιμετώπιζε την γερμανική εισβολή από την 1η Σεπτεμβρίου. Και κατά την διάρκεια της σοβιετικής κατοχής εξοντώθηκαν (στο δάσος του Κατύν και αλλού) χιλιάδες Πολωνοί αξιωματικοί, για να μείνει το πολωνικό έθνος χωρίς ηγεσία. Και πως, μετά τον πόλεμο, επιβλήθηκε στην χώρα -παρά την θέληση της συντριπτικής πλειοψηφίας των Πολωνών- στυγνό κομμουνιστικό καθεστώς, με πρώτο υπουργό Εθνικής Αμύνης τον… Σοβιετικό στρατάρχη Ροκοσόφσκυ!