Τετάρτη, 21 Ιουνίου 2017

Απάντηση του Στρατηγού Χρήστου Μπολώση για την αλητεία του γηραλέου μπολσεβίκου δημοσιοκάφρου της "Πράβδα Κεφαλονιάς" kefalonianews


Τη Δευτέρα 22 Μαΐου 2017, παρουσιάστηκε στην Κοργιαλένειο Βιβλιοθήκη, στο Αργοστόλι, το δίτομο έργο του Καθηγητή Ιωάννη Παπαφλωράτου, "Η ιστορία του Ελληνικού Στρατού (1833-1949)", με τη διακριτική παρουσία της Τ.Ο. Κεφαλονιάς & Ιθάκης, διά του Γραμματέως αυτής, Δάβουλου Χρήστου και του Υπευθύνου Νεολαίας της Τοπικής, Σβορώνου Παναγή, των οποίων πλέον τις βιβλιοθήκες κοσμεί το πολύ σημαντικό αυτό έργο του Κεφαλλήνα Καθηγητή κ. Παπαφλωράτου. Και ήταν διακριτική, διότι, αποχωρώντας πριν την έναρξη της εκδήλωσης ο κ. Δάβουλος, προειδοποίησε τον Καθηγητή και του συνοδούς-ομιλητές, Στρατηγούς ε.α. κ.κ. Μπολώση και Πιτούλη, ότι θα παρίσταντο στην εκδήλωση και υπάνθρωποι, που με την ύπαρξή τους και μόνο ντροπιάζουν την Κεφαλονιά αλλά και την Ελληνική Φυλή γενικότερα. Ένας από αυτούς είναι και ο αναφερόμενος στο παρακάτω άρθρο του Στρατηγού Μπολώση, στο dimokratianews με τον τίτλο "Διχαστικός", γηραλέος μπολσεβίκος δημοσιοκάφρος της "Κεφαλονίτικης Πράβδα" (kefalonianews), ο οποίος βρήκε ευκαιρία να χύσει για άλλη μια φορά το ανθελληνικό του δηλητήριο από το βοθροσάιτ του.
Ακολουθεί το άρθρο του διακριτικού, ευγενή κι ευπρεπή Στρατηγού Χρήστου Μπολώση:

ΔΙΧΑΣΤΙΚΟΣ

Δηλώνω ότι ουδέποτε θ' αρχίσω ομιλία ή γραπτό κείμενό μου με τη φράση: «Τιμώ τους αγώνες του ΚΚΕ». Αυτό μπορεί να ενοχλεί μερικούς. Ξύδι και από το καλό, για να κάνει και δουλειά. Βρέθηκα λοιπόν σ’ ένα νησί, για την παρουσίαση του δίτομου έργου του Δρ. Ιωάννου Παπαφλωράτου: «Η ιστορία του Ελληνικού Στρατού 1833-1949».
Μεταξύ των άλλων ανέφερα ότι:
α. Οι Έλληνες το 1940 δεν πολέμησαν τον Φασισμό και τον Ναζισμό, όπως μας λένε οι διάφοροι, αλλά τους Ιταλούς και τους Γερμανούς, επικαλούμενος τα πρωτοσέλιδα του Τύπου της εποχής, που μιλούσαν για Ιταλούς και Γερμανούς, αλλά και την κοινή λογική (τόσο σπάνια σήμερα), η οποία λέει ότι και δημοκρατικό καθεστώς να είχαν οι τότε αντίπαλοί μας και νυν «φίλοι» μας, πάλι θα τους πολεμούσαμε.
β. Ότι θα πρέπει ν' αντιμετωπίζουμε όλους τους δικτάτορες με τον ίδιο τρόπο, είτε είναι κόκκινοι, είτε είναι μαύροι, είτε λιλά.
γ. Ότι και σήμερα «καίμε» βιβλία, αλλά με άλλον τρόπο.
δ. Ότι ο Μεταξάς υπήρξε μία στρατιωτική ιδιοφυία.
ε. Ότι, αν θέλουμε να είμαστε δίκαιοι, θα πρέπει να διαβάσουμε και το βιβλίο του Στρατηγού Τσολάκογλου (και όχι ότι έσωσε την Ελλάδα, όπως ισχυρίσθηκε ο σύντροφος).
Τελειώνοντας την ομιλία μου, με πλησίασε κάποιος και μου είπε: «Πολεμήσαμε και τον Φασισμό και τον Ναζισμό». Μέχρι να του απαντήσω είχε εφαρμόσει την καταδρομική τεχνική. Χτύπησε και λάκισε.
Την άλλη μέρα, η τοπική ιστοσελίδα του με κατακεραύνωσε ότι ήμουν διχαστικός, διότι τόλμησα να συγκρίνω τον Χίτλερ με τον Κάστρο. Βέβαια, ουδεμία τέτοια σύγκριση έκανα και ούτε θα φοβόμουν να κάνω, πλην της αναφοράς που προανέφερα. Και, κατά την προσφιλή τακτική, εφαρμόσθηκε ιδανικά η αρχή της μισής αλήθειας. Πετροβόλημα μεμονωμένων φράσεων και πλέον ου.
Το πλήρες και μνημειώδες σχόλιο του κ. ακροατού είναι: «Δυστυχώς η ομιλία του κ. Μπολώση μας εξέπληξε αρνητικά. Και τι δεν ακούστηκε μέσα στην αίθουσα: Οι Έλληνες δεν πολέμησαν τον φασισμό και ναζισμό, στρατιωτική ιδιοφυία ο Εθνικός Κυβερνήτης Ιωάννης Μεταξάς, σύγκρινε το Κάστρο με τον Χίτλερ, τον Μουσολίνι και τον Στάλιν, υπάρχουν τα κακά κινήματα επαναστάσεις και τα καλά κινήματα, καλώς παρενέβησαν οι Άγγλοι στα Δεκεμβριανά, οι ναζί έκαψαν βιβλία αλλά μήπως και μεις σήμερα κάνουμε το ίδιο, και αναφέρθηκε στο βιβλίο του Τσολάκογλου, ο οποίος έσωσε την Ελλάδα με την υπογραφή του συμφώνου παράδοσης κ.α. Ένας διχαστικός λόγος, που δεν θα έπρεπε να ακούγεται μέσα στη Βιβλιοθήκη, παρουσία και του Μητροπολίτη. Τον πλησίασα και τον ρώτησα γιατί δεν πολέμησαν οι Έλληνες το φασισμό και τον ναζισμό. Δεν κατάλαβα την απάντησή του, το μόνο που ξεχώρισα ήταν η λέξη “κομμουνισμός”. Η προπαγάνδα του, ο διχαστικός λόγος, ο ακροδεξιός λόγος, ο κακός λόγος του, επισημάνθηκε κι από άλλους μέσα στην αίθουσα. Στο ίδιο μήκος κύματος και ο συγγραφέας του βιβλίου κ. Παπαφλωράτος».
Βεβαίως, δεν με ρώτησε γιατί οι Έλληνες δεν πολέμησαν τον Φασισμό και τον Ναζισμό αλλά το είπε σαν γεγονός. Όλα τ' άλλα παραδίδονται στην κρίση του νοήμονος κοινού. Κι ερωτώ τον φίλο: «Γιατί δεν μου έθετε τα ερωτήματα μετά το τέλος της ομιλίας, παρουσία όλου του κοινού;».
Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τους 54 παρισταμένους, οι 53 με συνεχάρησαν θερμότατα, εκτός από τον σύντροφο, το βιβλίο δε, το αγόρασαν 24 άνθρωποι.
             Επίσης, την ίδια ομιλία είχε ακούσει παλαιότερα και σοβαρός νυν πρωτοκλασάτος υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ και με συνεχάρη…
Και κάτι ακόμη σύντροφε, αν διαβάζεις τέτοιες αντιδραστικές ιστοσελίδες. Από πότε η διατύπωση μιας αντίθετης με τη δική σου άποψη είναι διχασμός;

ΥΓ: Είχα τελειώσει το κείμενο, όταν διάβασα στην «κυριακάτικη δημοκρατία» τη δήλωση του στενού συνεργάτου του κ. Λαφαζάνη, κ. Βασ. Πριμικήρη, με αφορμή την κόντρα Γκλέζου-Κωνσταντοπούλου, ότι: «Ας σταματήσουμε τον εμφύλιο. Δεν πρέπει η Δεξιά του δοσιλογισμού να τρίβει τα χέρια της με τις δικές μας αντιθέσεις». Ένα μήνυμα γεμάτο ενότητα, απαλλαγμένο από τα κομμουνιστικά κατάλοιπα του συμμοριτοπολέμου.

Αστερίσκοι

*Παλιά έλεγαν «scripta manent». Αυτό φαίνεται ότι δεν ισχύει για τα e-mail, αφού όλα παρερμηνεύονται. Είμαστε μία χώρα που κατοικείται από 10 εκατ. αναλφάβητους και ηλιθίους. Αλλιώς δεν εξηγείται πώς δεν καταλαβαίνουμε ότι ο κ. Κ. Ζαχαριάδης του ΣΥΡΙΖΑ δεν εννοούσε ότι μας πιάνουν το χέρι οι θεσμοί και υπογράφουμε, όταν αυτό ακριβώς έλεγε, ή ο αντιπεριφερειάρχης κ. Γ. Καραμέρος δεν εννοούσε ότι τον αείμνηστο Μητσοτάκη υμνούσε ο υπόκοσμος, όταν το είπε ξεκάθαρα, ή ότι όταν ο δημοσιογράφος κ. Γ. Φιλιππάκης έβγαζε στο αέρα τα περί βόμβας στα πόδια του κ. Στουρνάρα, ήταν ιδιωτική συζήτηση και όχι ντελάλης. Γενικώς έχουμε πρόβλημα. Οι μόνοι που δεν έχουν πρόβλημα, είναι αυτοί που ανοίγουν το στόμα τους κι εκστομίζουν λόγια που…παρερμηνεύονται από 10 εκατ. Έλληνες. Η γιαγιάδες μας έλεγαν "να βουτάς τη γλώσσα στο μυαλό πριν μιλήσεις", γιατί αλλιώς θα…παρερμηνευτείς!
*Γράφτηκε, αλλά πέρασε στα ψιλά, ένα επεισόδιο που έγινε μεταξύ δύο ελεγκτών του μετρό και μαθητών στρατιωτικών σχολών, οι οποίοι ταξίδευαν χωρίς εισιτήριο, διότι κατά δήλωσή τους, πίστευαν ότι δικαιούνται δωρεάν μετακινήσεως. Οι ΣΤΑΣΥ εξέδωσαν ανακοίνωση, εκθέτοντας, με λίγη ειρωνεία, τις απόψεις τους. Όμως το θέμα δεν είναι ποιος έχει δίκιο και ποιος άδικο. Είναι δεδομένο, ότι οι ελεγκτές, που τους βλέπουμε στην χάση και στη φέξη, δεν είναι και οι ευγενέστεροι υπάλληλοι του κόσμου. Θεωρούν όλο τον κόσμο λαθρεπιβάτες, μέχρι αποδείξεως του εναντίου, και η συμπεριφορά τους, μερικές φορές, οδηγεί σε απρόβλεπτα και, ενίοτε, τραγικά αποτελέσματα. Μνήμη έχουμε όλοι.
*Παραπονούνται οι ΣΤΑΣΥ, με την ανακοίνωσή τους, ότι οι άτεγκτοι ελεγκτές δέχθηκαν φραστική επίθεση από δύο επιβάτες για το γεγονός. Δεν αντιλαμβάνονται τον λόγο;
*Να τους διευκολύνω, ρωτώντας, χωρίς αυτό να δικαιώνει τους μαθητές, σε πόσους αλλοδαπούς είχαν κάνει έλεγχο εκείνη την ημέρα, πριν φθάσουν να εξαντλήσουν την αυστηρότητά τους στους Ναυτικούς Δοκίμους;

dimokratianews.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.