Τρίτη, 18 Ιουλίου 2017

Η Βουλή επιχορηγεί ίδρυμα του “επαναστατικού” ΚΚΕ με 10.000 ευρώ!


Η Βουλή επιχορηγεί ίδρυμα του “επαναστατικού” ΚΚΕ με 10.000 ευρώ!

Μετά την επιχορήγηση ύψους 25.000 ευρώ στην Εταιρεία Μελέτης της Ιστορίας της Αριστερής Νεολαίας (ΕΜΙΑΝ) τον περασμένο Δεκέμβριο, η Βουλή επανήλθε στην επιδότηση των αριστερών ιδεοληψιών, και με απόφαση που υπογράφει ο πρόεδρος Νίκος Βούτσης επιχορηγεί με το ποσό των 10.000 ευρώ «Το Σπίτι του Αγωνιστή». Πρόκειται για το ίδρυμα φροντίδας και φιλοξενίας ηλικιωμένων αντιστασιακών (αντιστασιακοί, βεβαίως, όπως τους αντιλαμβάνεται το ΚΚΕ), το οποίο ίδρυσε το ΚΚΕ.
Φαίνεται, ότι στο μαγαζάκι του Περισσού θέλησαν να «ελαφρύνουν» τα λειτουργικά έξοδα αυτού του εγχειρήματος και γι’ αυτό δεν είπαν όχι (και) στη συγκεκριμένη κρατική επιχορήγηση. Βεβαίως, μη νομίζετε ότι η διαμονή στο «Σπίτι του Αγωνιστή» είναι δωρεάν, καθώς βασική προϋπόθεση εισόδου κάθε ατόμου είναι η δυνατότητα αυτοεξυπηρέτησής του (κινητικότητα κ.α.) καθώς και η οικονομική συμμετοχή του με βάση τις δυνατότητές του (συντάξεις, άλλα εισοδήματα).
Ενδιαφέρον όμως έχει και το ότι, με βάση την απόφαση ίδρυσης και τον κανονισμό λειτουργίας του, το ίδρυμα «παρέχει σε ηλικιωμένους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης-ΔΣΕ, του αντιφασιστικού-δημοκρατικού αγώνα του ελληνικού λαού, καθώς και των αγωνιστών του λαϊκού κινήματος γενικότερα, φροντίδα, φιλοξενία».
Άρα, το «το Σπίτι του Αγωνιστή» δεν περιλαμβάνει στις τάξεις του μόνο όσους υποτίθεται ότι πολέμησαν κατά των γερμανικών στρατευμάτων κατοχής, αλλά και στους «κατσαπλιάδες» του ΔΣΕ που ταλαιπώρησαν την Πατρίδα και τον Λαό με την αντεθνική τους δράση για περισσότερο από τρία χρόνια (1946-49). Εάν μάλιστα ισχύει αυτό το οποίο διαβάσαμε, ότι «τα 10.000 για φέτος τα έδωσε η Βουλή, η οποία τα τελευταία δυο χρόνια έχει διπλασιάσει την επιχορήγηση», τότε έχουμε επιδότηση για τρία συνεχόμενα έτη για ένα εντελώς διχαστικό εγχείρημα, αφού η «εποποιία» του ΔΣΕ συνοδεύτηκε με εκατόμβες νεκρών από τους κόκκινους δολοφόνους, ως μια φυσιολογική συνέχεια της κομμουνιστικής τρομοκρατίας του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ, της περιόδου 1943-44, εναντίον όλων όσοι δεν υποστήριζαν τις ανορθόδοξες (κι επιζήμιες τελικά, αν υπολογίσουμε την έκταση των γερμανικών αντιποίνων που οδήγησαν στις δολοφονίες αναρίθμητων Ελλήνων) μεθόδους του, με το κλασικό σύνθημα «πας μη ελασίτης ίσον γκεσταπίτης»…
Από το υστέρημα δηλαδή του Ελληνικού Λαού χρηματοδοτούνται, για μια ακόμη φορά, εγχειρήματα εντελώς διχαστικά για την ενότητά του.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.