Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Ομολογία Βούτση: “Χάθηκαν” 11 βασικές μαρτυρικές καταθέσεις από τον Φάκελο της Κύπρου - Η Χρυσή Αυγή έφερε το θέμα στην βουλή - Σχόλιο διαχειριστή του blog: Μας κοροϊδεύουν ο ΑΛΗΤΕΣ και καθόμαστε με σταυρωμένα τα χέρια. Αν δεν επέμβει τώρα ένας εισαγγελέας, να επέμβει ο Στρατός. Κι αν δεν επέμβει κι ο Στρατός, ας επέμβει επιτέλους ο Λαός. Αν τίποτε απ' όλα αυτά δεν πρόκειται να συμβεί, τότε... Ελλάς καληνύχτα.


Ομολογία Βούτση: “Χάθηκαν” 11 βασικές μαρτυρικές καταθέσεις από τον Φάκελο της Κύπρου - Η Χρυσή Αυγή έφερε το θέμα στην βουλή

Στη χθεσινή συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής, που αφορούσε μεταξύ άλλων και την πρόσβαση στο υλικό του «Φακέλου της Κύπρου», ο Βούτσης ανέφερε τα εξής:  
«Είμαι υποχρεωμένος δημόσια να σας πω το εξής: Διαπιστώθηκε ότι έλειπαν οι έντεκα πρώτοι φάκελοι, κεντρικοί φάκελοι σε αυτές τις ερωταποκρίσεις, που είχαν αντιστοίχως τα Πρακτικά των έντεκα πρώτων συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής με καταθέσεις μαρτύρων.
Χρειάστηκε, ευτυχώς, να γίνει απομαγνητοφώνηση του ηχογραφημένου υλικού, δηλαδή των κασετών που κατέγραφαν οι στενογράφοι την ώρα της συνεδρίασης και κάτι τέτοιο ήταν και τεχνικά δύσκολο μετά από περισσότερα από τριάντα χρόνια.
Πλην όμως, τα Πρακτικά που αφορούν αυτές τις έντεκα βασικές μαρτυρικές καταθέσεις δεν είναι ενδεχομένως τα ακριβή, αλλά είναι βάσει της δουλειάς που έγινε αυτόν τον ενάμιση χρόνο. Δεν εντοπίσαμε πότε, σε ποια συγκυρία, από ποιον, πού και πώς, αφαιρέθηκαν αυτοί οι φάκελοι από τα ερμάρια της Βουλής»...


Δηλαδή, σύμφωνα με τα λεγόμενα του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, από το Αρχείο της Βουλής των Ελλήνων, όπου φυλάσσονταν, υπεξήχθη μέρος από το υλικό του «Φακέλου της Κύπρου» και μάλιστα τα Πρακτικά των έντεκα πρώτων συνεδριάσεων της Εξεταστικής Επιτροπής, με καταθέσεις μαρτύρων, δημόσια έγγραφα που είχαν χαρακτηρισθεί -αλλά κι εκ της φύσεώς τους ήταν- εμπιστευτικά για το συμφέρον της Πολιτείας!
Η Χρυσή Αυγή έφερε άμεσα το θέμα στη βουλή, με ερώτηση του Συναγωνιστή Χρήστου Παππά, που ζητάει να εντοπιστεί η ταυτότητα του δράστη, να διακριβωθούν τα κίνητρα, ο χρόνος, ο τρόπος και οι ακριβείς συνθήκες της υπεξαγωγής και ν' αποδοθούν οι κακουργηματικού χαρακτήρα ποινικές ευθύνες.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.