Παρασκευή, 21 Ιουλίου 2017

Νέο εθνοκτόνο Μνημόνιο στον ορίζοντα μετά τον Αύγουστο του 2018...


Νέο εθνοκτόνο Μνημόνιο στον ορίζοντα μετά τον Αύγουστο του 2018

Όσο κι αν επιθυμεί η κυβερνητική προπαγάνδα να διαψεύσει την τραγική πραγματικότητα, έρχεται η τελευταία να συνθλίψει τα ψέματα της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης, μ' εκκωφαντικό τρόπο. Μπορεί οι προβολείς της δημοσιότητας να έχουν πέσει στο σήριαλ της «εξόδου της Ελλάδας στις αγορές», μεγαλύτερη σημασία όμως έχουν οι προβλέψεις των διεθνών χρηματοοικονομικών οίκων, ότι η Ελλάδα δεν θ' αποφύγει ένα νέο Μνημόνιο μ' επιπλέον μέτρα λιτότητας μετά την λήξη του σημερινού προγράμματος, τον Αύγουστο του 2018.
Μετά το πρακτορείο Reuters, το οποίο σε προχθεσινό ρεπορτάζ του προέβλεπε ότι η Ελλάδα, ακόμη κι αν δανειστεί από τις αγορές νωρίτερα από την λήξη του προγράμματος, θ' αναγκαστεί στο τέλος, υπό την πίεση και των δανειστών, να προσφύγει στην προληπτική γραμμή πίστωσης του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) και ν' αποδεχθεί νέους όρους και δεσμεύσεις, χθες και η Goldman Sachs εκτίμησε ότι η Ελλάδα θ' αναγκαστεί να αποδεχθεί ένα νέο Μνημόνιο μ' επιπλέον μέτρα λιτότητας.
Ειδικότερα, η μεγάλη αμερικανική τράπεζα, σε ανάλυσή της για την Ελλάδα, εκτιμά ότι η μεγάλη συζήτηση για το χρέος θ' αρχίσει την άνοιξη του 2018, ενώ τα όποια μέτρα ελάφρυνσης θα συνοδεύονται από ένα νέο Μνημόνιο, που θα προβλέπει πρόσθετα μέτρα λιτότητας. Όσο για την προοπτική ένταξης των ελληνικών ομολόγων στην ποσοτική χαλάρωση του Ντράγκι (QE), η Goldman Sachs θεωρεί ότι ίσως να μην επιβεβαιωθεί ποτέ.
Άλλος ένας κρίκος προστίθεται στη μακρά αλυσίδα των Μνημονίων, αποδεικνύοντας εκ νέου την ταύτισή του με τη λογική της κινούμενης άμμου. Όσο περισσότερο κινείσαι μέσα στη ροή των Μνημονίων, τόσο πιο πολύ βουλιάζεις μέσα σ’ αυτά.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.