Πέμπτη, 13 Ιουλίου 2017

Το 33% των Ελλήνων αναζητεί εργασία στο Εξωτερικό!


Το 33% των Ελλήνων αναζητεί εργασία στο Εξωτερικό!

Την ίδια ώρα που η Χώρα μας έχει μετατραπεί σ' ένα ξέφραγο αμπέλι, με τη λαθρομετανάστευση να κάνει πραγματικά θραύση, συνεχίζεται η διαρροή Ελλήνων στο εξωτερικό.
Συγκεκριμένα, ένας στους τρεις Έλληνες συνεχίζει ν' αναζητά εργασία στο εξωτερικό, επιβεβαιώνοντας την τάση του “brain drain” που εντάθηκε στη Χώρα μας τα χρόνια της κρίσης. Η ανοδική τάση που παρουσιάζει η εργασιακή μετανάστευση φαίνεται ότι συνεχίζεται σταθερά, καθώς το σχετικό ποσοστό ανήλθε σε 11% το 2015, έφτασε το 28% το 2016 και άγγιξε φέτος το 33%!
Αυτό αναφέρει έρευνα της Adecco Ελλάδας, με τίτλο «Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα 2017», η οποία εξετάζει και τα αίτια της αναζήτησης εργασίας στο εξωτερικό μέσα σε αυτά τα τρία χρόνια.
Το γεγονός ότι ένας στους τρεις Έλληνες επιζητεί εργασιακή διέξοδο στο εξωτερικό είναι πραγματικά εφιαλτικό. Συνδυαζόμενο μάλιστα με την ολοένα και αυξανόμενη ροή λαθρομεταναστών στη Χώρα, μπορεί ο οποιοσδήποτε να κάνει τις απαραίτητες σκέψεις για το πως οραματίζονται κάποιοι την Ελλάδα του μέλλοντος. Έναν χώρο και όχι Χώρα, με πληθυσμό και όχι Λαό.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.