Παρασκευή, 7 Ιουλίου 2017

Το κράτος δεν θεωρεί τα Ίμια ως Ελληνικό έδαφος! 50.000 ευρώ πρόστιμο στον πρώην δήμαρχο Καλύμνου, επειδή κάλυπτε τα έξοδα μετάβασης του βοσκού!!!...


Το κράτος δεν θεωρεί τα Ίμια ως Ελληνικό έδαφος! 50.000 ευρώ πρόστιμο στον πρώην δήμαρχο Καλύμνου, επειδή κάλυπτε τα έξοδα μετάβασης του βοσκού

Τρανή απόδειξη ότι το ίδιο το κράτος θεωρεί τα Ίμια ως μη Ελληνικό έδαφος αποτελεί η επιβολή προστίμου ύψους 50.000 ευρώ στον πρώην δήμαρχο Καλύμνου, Δημήτρη Διακομιχάλη, αφού το Ελεγκτικό Συνέδριο αποφάσισε ότι παράνομα ενίσχυε οικονομικά επί επτά χρόνια τον βοσκό που πήγαινε στα Ίμια για να φροντίσει τα κατσίκια του!
«Μέχρι το 2002, ως δήμαρχος κράτησα τον βοσκό Αντώνη Βεζυρόπουλο στα Ίμια, εγκρίνοντάς του, με αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, ποσό 2.000.000 δραχμών, σημερινά 6.000 ευρώ, τον χρόνο, ώστε να μπορεί να καλύπτει τα έξοδα πηγαινοερχόμενος με τη βάρκα του στις βραχονησίδες.
Τα ποσά ήταν για ν' αγοράζει τροφή, να μεταφέρει νερό και να περιποιείται τα κατσίκια, επιβεβαιώνοντας έτσι την ελληνική κυριαρχία, όπως έκανε επί επτά χρόνια νοικιάζοντας βραχονησίδες από τον Δήμο. Διότι πρόκειται για δημοτική έκταση, σύμφωνα με ιταλικούς, βρετανικούς, αμερικανικούς και τουρκικούς χάρτες που έχω», δήλωσε συγκλονισμένος ο κ. Διακομιχάλης σε τηλεοπτική συνέντευξή του.
«Μετά τον Απρίλιο του 2004 -και την αλλαγή εν τω μεταξύ της δημοτικής Αρχής το 2002- ο βοσκός δεν πήγαινε, αφού δεν είχε την οικονομική στήριξη του δήμου, ενώ ο ίδιος δεν μπορούσε ν' ανταποκριθεί στα έξοδα. Δεν πάει πια» πρόσθεσε.
Το γεγονός αυτό προστίθεται σε μία σειρά ακόμη από άλλα περιστατικά, τα οποία αποδεικνύουν ότι για το κράτος, τις κυβερνήσεις και τα κόμματα της μεταπολίτευσης και του «συνταγματικού τόξου», τα Ίμια έχουν πάψει προ πολλού να θεωρούνται ως αναπόσπαστο τμήμα της Ελληνικής Επικράτειας, φτύνοντας έτσι με τον χειρότερο τρόπο πάνω στον υγρό τάφο των τριών δολοφονημένων Υπαξιωματικών του Πολεμικού Ναυτικού, που έδωσαν τη ζωή τους για την αναμφισβήτητη Ελληνικότητα των Ιμίων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.