Τετάρτη, 12 Ιουλίου 2017

Πάνω από 70% το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων στην Ελλάδα των Μνημονίων...


Πάνω από 70% το ποσοστό των μακροχρόνια ανέργων στην Ελλάδα των Μνημονίων

Μόνο έκπληξη δεν προκαλεί το γεγονός ότι τα στοιχεία κάθε έρευνας που βλέπουν το φως της δημοσιότητας δείχνουν ότι οι επιπτώσεις των Μνημονίων οδηγούν σε τραγικά συμπεράσματα.
Στα επίπεδα του 70% έχει παγιωθεί το ποσοστό της μακροχρόνιας ανεργίας στη Χώρα μας, σύμφωνα με την ICAO, ενώ η ανεργία των νέων παραμένει ανησυχητικά υψηλή σε σύγκριση με τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες.
Στη μελέτη που πραγματοποίησε η εταιρία στο πλαίσιο της ετήσιας εκδοτικής πρωτοβουλίας της ICAP Group Leading Employers in Greece, επισημαίνεται πως «την περίοδο που διανύουμε, η ελληνική οικονομία εξακολουθεί να κυριαρχείται από έλλειψη προοπτικής και σχετική αβεβαιότητα, με συνέπεια να παραμένει ουσιαστικά ευάλωτη».
Τα «καυτά» προβλήματα της μακροχρόνιας ανεργίας και της ανεργίας των νέων χρήζουν άμεσης και συστηματικής αντιμετώπισης, σύμφωνα με την ICAP, η οποία τονίζει πως «ουσιαστική λύση μπορεί να δοθεί μόνο με την εδραίωση θετικών ρυθμίσεων ανάπτυξης σε σταθερή βάση και ιδιαίτερα με την προσέλκυση ικανών επενδύσεων, παράγοντες που αποτελούν βασικές προϋποθέσεις για την αποκατάσταση ομαλών συνθηκών στην αγορά εργασίας».
Βεβαίως, «ουσιαστική λύση» δεν είναι δυνατόν να δοθεί μέσα από τον φαύλο κύκλο των Μνημονίων, με τη δεδομένη καταστροφική τους φύση. Όπως έχουμε επισημάνει τόσες φορές στο παρελθόν, τα Μνημόνια έχουν την λογική της κινούμενης άμμου.
Όσο περισσότερο κινείται κάποιος μέσα σε αυτά, τόσο περισσότερο βουλιάζει. Γι' αυτό και η μακροχρόνια ανεργία αποτελεί (ένα ακόμη) κυρίαρχο χαρακτηριστικό της καταστροφικής φύσης των Μνημονίων.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.