Δευτέρα, 17 Ιουλίου 2017

Τα αποτελέσματα των Μνημονίων: Συνεχίζει να πλουτίζει η Γερμανία σε βάρος της Ελλάδος...


Τα αποτελέσματα των Μνημονίων: Συνεχίζει να πλουτίζει η Γερμανία σε βάρος της Ελλάδος

Σύμφωνα με στοιχεία που δημοσίευσε το ειδησεογραφικό πρακτορείο Deutsche Welle, τα ιδιωτικά νοικοκυριά στη Γερμανία είναι συνολικά πιο πλούσια από ποτέ, αφού η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική που ασκεί η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα καθοδηγείται πλήρως από τα συμφέροντα της Bundesbank στη Φρανκφούρτη.
Για την ακρίβεια, το Deutsche Welle εκτιμά την προσωπική περιουσία των Γερμανών, εκτός των ακινήτων, σε 5676 δισ. ευρώ! Αναλυτικά, σε σύγκριση με το τελευταίο τρίμηνο του 2016, η χρηματική περιουσία των Γερμανών αυξήθηκε κατά 1,5%, ποσοστό που μεταφράζεται σε 84 δισ. ευρώ. Το Deutsche Welle εκτιμά, ότι η κύρια αιτία γι' αυτήν την άνοδο είναι η ανθεκτική αγορά εργασίας και οι πραγματικές αυξήσεις των εργασιακών αμοιβών, που επιτρέπουν σε πολλά άτομα να βάζουν περισσότερα χρήματα στην άκρη.
Φυσικά, η σωστή εξήγηση είναι η μεγάλη πτώση των επιτοκίων δανεισμού της Γερμανίας, που συμβαίνει λόγω της αφαίμαξης της Ελλάδας με τα απανωτά μνημόνια που υπογράφουν τα πειθήνια εγχώρια όργανα τους, με αρχή τη Νέα Δημοκρατία με το ΠΑΣΟΚ και σήμερα τον ΣΥΡΙΖΑ με τους ΑΝΕΛ.


Ενώ οι γερμανοί απολαμβάνουν συνολικά αποθέματα, σε ασφάλειες, συνταξιοδοτικά προγράμματα και τραπεζικές καταθέσεις, της τάξεως των 2136 δισ. ευρώ, στην Ελλάδα λεηλατήθηκαν τ' αποθεματικά των ασφαλιστικών ταμείων, εκμηδενίστηκαν οι συντάξεις, κι επεβλήθησαν περιορισμοί στην κίνηση κεφαλαίων (capital controls), με καταστροφικές συνέπειες για τις Ελληνικές επιχειρήσεις.
Συμπερασματικά, η οικονομική καταστροφή της Ελλάδος δεν θα μπορούσε να είχε καν ξεκινήσει εάν δεν βρίσκονταν στην εξουσία το κλεπτοκρατικό τόξο της Νέας Δημοκρατίας, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ.
Όλα αυτά τα κόμματα σφετερίστηκαν τη θέληση για ευημερία του Ελληνικού Λαού, υποσχόμενα προεκλογικά ότι θα έσχιζαν τα μνημόνια μ' ένα νόμο κι ένα άρθρο, αλλά τελικά  ακολούθησαν μια πολύ διαφορετική πολιτική, που ωφελούσε μόνο τη διατήρησή τους στην εξουσία, με κάθε οικονομικό και κοινωνικό κόστος προς τον Έλληνα πολίτη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.