Δευτέρα, 10 Ιουλίου 2017

ΟΠΟΙΟΣ ΔΕΝ ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΑΠΕΛΑΣΕΙ ΣΤΗΝΕΙ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ!Μια φορά κι έναν καιρό (την εποχή του… σκισίματος των Μνημονίων και της ελπίδας που έρχεται…), ο mister Tsipras δεσμευόταν προσωπικώς ότι ως πρωθυπουργός θα κλείσει τα κέντρα κράτησης λαθρομεταναστών, ενώ παράλληλα συριζαίοι βουλευτές διαδήλωναν έξω από την Αμυγδαλέζα.
Τώρα, η κυβερνώσα «πρωτοδεύτερη φορά αριστερά» αποφάσισε να στήσει νέα κέντρα κράτησης στη νησιωτική Ελλάδα...
Έτσι, δημοσιεύτηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως η κοινή απόφαση των υπουργών Εσωτερικών και Υγείας, καθώς και των αναπληρωτών υπουργών Εσωτερικών, Οικονομίας και Ανάπτυξης και Οικονομικών, για την ίδρυση Προαναχωρησιακού Κέντρου Κράτησης στη Σάμο – το 9ο κατά σειράν. Τα 9 κέντρα κράτησης θα έχουν συνολική χωρητικότητα 6.627 ατόμων και ο σκοπός τους είναι να «αναγκάσουν» όσους κρατούνται σ’ αυτά να σκεφτούν την εθελούσια επιστροφή στις πατρίδες τους.
Παράλληλα, αυξάνεται το ποσόν της επιδότησης όσων λαθρομεταναστών αποφασίσουν να επιστρέψουν στις πατρίδες τους (με το πρόγραμμα εθελούσιου επαναπατρισμού), από τα 500 στα 1.000 ευρώ κατ’ άτομο.
Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο στόχος είναι να φτάσουν τις 16.400 οι εθελούσιες επιστροφές μέχρι το 2019.
Πρόκειται βεβαίως για σπασμωδικές και πολυδάπανες κινήσεις, χωρίς ουσιαστικά αποτελέσματα – κι αυτό φάνηκε την περίοδο της διακυβέρνησης Σαμαρά, που ακολουθείτο τέτοια πολιτική.
Η λύση είναι οι ομαδικές ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ των ήδη υπαρχόντων λαθρομεταναστών απ’ τη μία και απ’ την άλλη η αποτελεσματική φύλαξη των συνόρων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της χώρας, για την αποτροπή εισόδου νέων. Αλλά αυτά, μόνο η Χρυσή Αυγή θέλει και μπορεί να τα κάνει!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.