Τρίτη, 25 Ιουλίου 2017

Υπέρογκη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές στραγγαλίζουν οικονομικά τους Έλληνες πολίτες


Υπέρογκη φορολογία και ασφαλιστικές εισφορές στραγγαλίζουν οικονομικά τους Έλληνες πολίτες

Η τεράστια φορολογία εισοδήματος, σε συνδυασμό με τις σχετικές υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές, έχουν εκμηδενίσει τη μεσαία τάξη, είτε τα έσοδά της προέρχονται από τον ιδιωτικό, είτε από τον δημόσιο τομέα. Ακόμη και η συστημική εφημερίδα "Καθημερινή" διαμαρτύρεται, ότι οι υπέρογκοι φόροι και οι αντίστοιχες ασφαλιστικές εισφορές έχουν διαλύσει τη μεσαία τάξη. Ζούμε για την μέρα που οι συντάκτες της θ' αναφέρουν ότι ο μόνος πολιτικός φορέας που συναισθάνεται και αποτυπώνει αυτή τη δυσμενή πραγματικότητα, εδώ και πάρα πολύ καιρό, είναι ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή, ενώ φυσικά τη Νέα Δημοκρατία του νεοφιλελεύθερου κοσμοπολίτη Μητσοτάκη δεν την αγγίζουν αυτά τα θέματα.
Προφανώς, αυτή η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ περιγράφεται πιο εύκολα ως δήμευση περιουσίας παρά ως φορολόγηση, κι εξαπάτηση εργαζόμενων παρά ως απόδοση ασφαλιστικών εισφορών.
Πρώτον, η φορολογία των κομμουνιστών του ΣΥΡΙΖΑ είναι δήμευση περιουσίας, επειδή για παράδειγμα σε περιπτώσεις ελευθέρων επαγγελματιών ο Τσίπρας τους υφάρπαξε έως και το 96% των εισοδημάτων τους. Αυτή η πρακτική οδηγεί σε τραγικές καταστάσεις, αφού υπάρχει παράδειγμα ελεύθερου επαγγελματία που είχε εισοδήματα της τάξεως των εβδομήντα τεσσάρων χιλιάδων εκατόν δέκα (74110) ευρώ και ο Τσίπρας του δήμευσε, μέσω του φόρου εισοδήματος, της προκαταβολής φόρου, των ασφαλιστικών εισφορών, του πλαφόν των 650 ευρώ για επαγγελματική δραστηριότητα και της εισφοράς "αλληλεγγύης", περίπου το 96% αυτού του ποσού, δηλαδή 71.092 ευρώ! Φυσικά, εάν κάποιος πολίτης τολμήσει να έχει ένα αυτοκίνητο πάνω από 1929 κυβικά, τότε θεωρείται προνομιούχος και καλείται να πληρώσει τον φόρο πολυτελούς διαβίωσης. Επιπροσθέτως, εάν κάποιος πολίτης τολμήσει να μείνει άνεργος, ενώ έχει ένα σπίτι κι ένα αυτοκίνητο, τότε καλείται να πληρώσει έναν δυσβάστακτο φόρο βάσει τεκμηρίων.
Δεύτερον, η πληρωμή των ασφαλιστικών εισφορών είναι καθαρή εξαπάτηση των εργαζομένων, αφού μπορεί να μειωθεί δραστικά η ανταποδοτικότητα των συντάξεων. Επιπροσθέτως, ένα από τα μεγαλύτερα εγκλήματα του νόμου Κατρούγκαλου, είναι η διακοπή της σύνταξης σε συνταξιούχους που θα θελήσουν να προσφέρουν τις γνώσεις και τις εμπειρίες τους, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα στον δημόσιο τομέα, είναι ο αποκλεισμός των στρατιωτικών ε.α. από την πρόσληψή τους ως έμμισθων συμβασιούχων καθηγητών σε στρατιωτικές σχολές. Όμως, με αυτό τον τρόπο οι νέοι αξιωματικοί στερούνται την πολύχρονη εμπειρία των παλαιότερων συναδέλφων τους, με αποτέλεσμα να καθυστερεί σημαντικά η άρτια εκπαίδευσή τους.
Συμπερασματικά, είναι αυταπόδεικτο ότι όλη αυτή η οικονομική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ προέρχεται από ξένα άκρως ανθελληνικά κέντρα, που στοχεύουν στη διάλυση της μεσαίας τάξης, στην καταστροφή της ιδιωτικής επαγγελματικής πρωτοβουλίας και γενικότερα στη μετατροπή του γεωπολιτικού χώρου της Ελλάδος σε μια απροστάτευτη περιοχή.
Ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή καλεί όλους τους πολίτες να συνδράμουν στον πολιτικό αγώνα που διεξάγει για την επαναφορά της οικονομίας της Πατρίδος μας στην ομαλότητα και την πραγματική ανάπτυξη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.