Πέμπτη, 14 Σεπτεμβρίου 2017

Στην Ελλάδα των Μνημονίων οι πολίτες κόβουν από παντού για να επιβιώσουν...


Στην Ελλάδα των Μνημονίων οι πολίτες κόβουν από παντού για να επιβιώσουν

Μία ακόμη έρευνα, η οποία επιβεβαιώνει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Ελληνικός Λαός στην εποχή των Μνημονίων, βλέπει το φως της δημοσιότητας.
8 στους 10 Έλληνες προσπαθούν, σε σταθερή βάση, να περικόψουν τα έξοδα του νοικοκυριού τους, ενδεικτικό της δύσκολης οικονομικής κατάστασής τους. Σύμφωνα με έρευνα της Nielsen, οι κύριες ενέργειες των Ελλήνων για περικοπή των εξόδων τους συνεχίζουν να εντοπίζονται στη μείωση των δαπανών μέσω της αγοράς φτηνότερων ταχυκίνητων καταναλωτικών προϊόντων (τρόφιμα, ποτά κλπ.), των περικοπών στα έξοδα για διασκέδαση εκτός σπιτιού και στα έξοδα για ρουχισμό (63%). Πρόκειται για μεγάλη μερίδα του πληθυσμού, εάν συγκριθεί με τον ευρωπαϊκό  μέσο όρο (56%).
Επίσης, το 85% των ερωτηθέντων πιστεύει ότι η Χώρα μας θα συνεχίσει να βρίσκεται σε οικονομική ύφεση και την επόμενη χρονιά, ποσοστό που είναι το υψηλότερο μεταξύ των 63 χωρών που συμμετέχουν στην παγκόσμια έρευνα της Nielsen  για την καταναλωτική εμπιστοσύνη.
Όπως προκύπτει από την έρευνα, η Ελλάδα δεν καταφέρνει ν' ακολουθήσει την παγκόσμια τάση βελτίωσης της αισιοδοξίας των καταναλωτών. Ειδικότερα για την Ευρώπη, ο δείκτης συνεχίζει την ανοδική πορεία του για ένατο συνεχές τρίμηνο. Μεταξύ των ευρωπαϊκών χωρών, η Ελλάδα εξακολουθεί να καταλαμβάνει την πρώτη θέση αναφορικά με την εργασιακή ανασφάλεια, καθώς 4 στους 10 Έλληνες ανησυχούν για την εργασία τους. Ακολουθούν, η ανησυχία για την οικονομία (35%) και αυτή για τα χρέη/οφειλές του νοικοκυριού (24%).
Παρά τις όποιες κυβερνητικές εξαγγελίες «αισιοδοξίας», απ' όλες τις μέχρι σήμερα εντολοδόχες στους διεθνείς  τοκογλύφους μνημονιακές κυβερνήσεις, η σκληρή πραγματικότητα φανερώνει το μέγεθος των ψεμάτων που διακηρύττουν. Τα Μνημόνια ήταν, είναι και θα παραμείνουν, για όσο καιρό υφίστανται, οι αλυσίδες τις σύγχρονης σκλαβιάς της Πατρίδας και του Λαού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.