«Βόμβα» Κοντονή στα θεμέλια της Οικογένειας: Θα δώσω το “δικαίωμα” αλλαγής φύλου σε ανήλικους! Συμφωνεί και η νεοφιλελεύθερη ΝΔ...Όταν ο υπουργός Δικαιοσύνης δεν προαναγγέλλει την έκδοση αθωωτικής απόφασης για κατηγορούμενη σε υπόθεση τρομοκρατίας (η περίπτωση της περιβόητης «Ηριάννας»), φροντίζει να προετοιμάσει το κλίμα για νομικές παρεμβάσεις που έρχονται σ' ευθεία αντίθεση με την Φύση.
Ανοιχτό λοιπόν άφησε ο Σταύρος Κοντονής να εξετάσει το ενδεχόμενο, «εάν βρεθούν οι προϋποθέσεις», να επιτρέπεται η αλλαγή φύλου και σε ανθρώπους κάτω των 17 ετών.
Το θέμα αυτό αρχικά είχαν θέσει χθες, κατά την πρώτη συνεδρίαση της αρμόδιας Επιτροπής που επεξεργάζεται το νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την αλλαγή φύλου, τόσο ο αγορητής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Θεόδωρος Παπαθεοδώρου, όσο και ο αγορητής του Ποταμιού, Γιώργος Θεοδωράκης.
Το αίτημα αυτό υποστηρίχθηκε από τον εκπρόσωπο κάποιου αυτοαποκαλούμενου συλλόγου γονέων με τον τίτλο «Υποστηρίζω», λέγοντας πως το όριο ηλικίας 17 είναι πολύ μεγάλο, γιατί μπορεί να υπάρχει ένα παιδί που από τα 10 και 11 να νιώθει και να εκδηλώνει έντονη «δυσφορία γένους» και «δεν ξέρεις τι να κάνεις… Φοβάσαι να μην γυρίσεις στο σπίτι και το βρεις κρεμασμένο από το κουρτινόξυλο. Και εκεί το 17 είναι πολύ μακρινό…».
Θετική για το αίτημα  χαρακτηρίσθηκε και η στάση του τομεάρχη Δικαιοσύνης της ΝΔ, Νίκου Παναγιωτόπουλου, όταν ζήτησε ευθέως από τους εκπροσώπους των φορέων να τοποθετηθούν «εάν και τι θα μπορούσαμε να θέσουμε ως προϋπόθεση, δεν ξέρω ίσως κάποια ιατρική ή ψυχολογική έκθεση –και δεν εννοώ κάτι που να παραπέμπει ή να υπονοεί σε ψυχιατρική διαταραχή για να μην παρεξηγηθώ– που θα μπορούσε να υπάρξει, ώστε να μπορεί να γίνει διόρθωση φύλου και σε ανήλικο;»
Ο υπουργός Δικαιοσύνης, αρχικά, εξήγησε ότι το όριο των 17 ετών τέθηκε γιατί αυτή είναι η ηλικία για μια σειρά από δικαιοπρακτικές πράξεις ενός ατόμου και δικαιωμάτων, όπως της ψήφου, αλλά και γιατί αυτή η ηλικία έχει ένα «όριο» ωριμότητας αποφάσεων κι επιλογή του ατόμου.
Ύστερα όμως από αυτές τις παρατηρήσεις και τη διακομματική συναίνεση που φάνηκε να υπάρχει ώστε να γίνει ένα ακόμα μεγαλύτερο βήμα, ο υπουργός Δικαιοσύνης είπε πως, εφόσον μπορεί να συντρέχουν κάποιοι λόγοι που μπορούν να πιστοποιηθούν, θα εξεταστεί εάν αυτή η διόρθωση μπορεί να γίνει υπό προϋποθέσεις και σε ανήλικους.
Οι εκπρόσωποι των φορέων της «ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας» πάντως, αν και τάχθηκαν υπέρ επί της αρχής του νομοσχεδίου, "καθώς κάνει ένα βήμα" όπως είπαν, αυτό δεν αρκεί, κι έθεσαν μια σειρά θεμάτων που δεν επιλύονται.
Εντελώς ανικανοποίητοι φάνηκαν ότι έμειναν οι εκπρόσωποι των «Ίντερσεξ» ή μεσοφυλικών ατόμων, καθώς -όπως υποστήριξαν- αυτοί που δεν νιώθουν ότι ανήκουν, ούτε στο ένα, ούτε στο άλλο φύλλο, δεν μπορούν να το ταυτοποιήσουν.
Ο εκπρόσωπος της Εκκλησίας της Ελλάδος τάχθηκε κατά, λέγοντας πως το νομοσχέδιο αυτό ανοίγει τον δρόμο για να υπάρξουν και γάμοι, αλλά και τεκνογονία, από ομοφυλοφίλους.
Βλέπουμε λοιπόν, ότι ένα ακόμη θέμα από την ατζέντα του εθνομηδενισμού, της παγκοσμιοποίησης, του πολυπολιτισμού και της πλήρους ισοπέδωσης των παραδοσιακών αξιών, βρίσκεται πλέον σε διαδικασία εφαρμογής. Εκφράσεις όπως «υπό προϋποθέσεις», δεν είναι τίποτα άλλο από τη σκόνη στα μάτια του κάθε Έλληνα, προκειμένου να εφησυχάσει, κι έτσι να περάσει το νομοσχέδιο την κατάλληλη στιγμή, όπως ακριβώς το επιθυμούν οι εμπνευστές του, δηλαδή στο «εντελώς αθόρυβο». Ακολουθώντας την «τακτική του σαλαμιού», οι «προοδευτικοί» που έφεραν αρχικά το «σύμφωνο συμβίωσης», φέρνουν τώρα το νομοσχέδιο για την αλλαγή φύλου, ενώ το επόμενο στάδιο θα είναι η υιοθεσία από ζευγάρια ομοφυλόφιλων.
Όσο για την (εκ νέου) τραγική στάση της ΝΔ, δεν μας προξενεί καμία εντύπωση. Είναι -και με τη βούλα πλέον- ένα κόμμα κοσμοπολίτικο, εθνομηδενιστικό, ανθελληνικό, με καμία ουσιαστική διαφορά σε θέματα κοινωνικής ατζέντας από τον ΣΥΡΙΖΑ και την υπόλοιπη αριστερά. Αυτό, βεβαίως, δεν εμποδίζει τα θρασύδειλα «εθνικόφρονα» παπαγαλάκια της ΝΔ να πολεμούν άνανδρα και ύπουλα τη ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ, για να σταματήσουν τη διαρροή ψήφων, και να ομιλούν ψευδώς για το πως η ΝΔ αντιλαμβάνεται το τρίπτυχο «Πατρίδα - Θρησκεία - Οικογένεια». Η αληθινή της στάση για το εν λόγω τρίπτυχο βρίσκεται (και) σ’ αυτό το «προοδευτικό» νομοσχέδιο.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ