Υπό κατάρρευση το χειραγωγημένο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα


Υπό κατάρρευση το χειραγωγημένο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα

Το τελευταίο διάστημα, «βομβαρδιζόμαστε» συνεχώς με ιστορίες περί παγκόσμιας οικονομικής ανάκαμψης και πληροφορίες περί αυξανόμενης ομαλοποίησης των χρηματοπιστωτικών αγορών. Προσπαθούν κάποιοι να μας πείσουν, ότι δεν θα υπάρξουν οικονομικά ατυχήματα και ότι ο κόσμος έχει φτάσει σε μια κατάσταση στην οποία δεν χρειάζεται πλέον ν' ανησυχεί για οικονομικές ή χρηματοπιστωτικές κρίσεις, όπως αυτές της προηγούμενης δεκαετίας.
Πως δυνάμεθα όμως να συμβιβαστούμε με αυτά τα «καλά» νέα, όταν γνωρίζουμε ότι υπάρχουν καυτά σημεία σύγκρουσης σε όλο τον πλανήτη που ανά πάσα στιγμή μπορούν να ξεφύγουν από τον έλεγχο, ότι η κοινωνική ανισότητα εκρήγνυται και ότι το ενδεχόμενο μιας παγκόσμιας σύρραξης προσεγγίζει; Μήπως λοιπόν τα «καλά» νέα είναι fake news, ή μήπως τα μηνύματα τρόμου και συνωμοσιολογίας είναι υπερβολικά;
Ούτε το ένα, ούτε το άλλο. Στην πραγματικότητα ζούμε κάτω από ένα χειραγωγημένο οικονομικό-χρηματοπιστωτικό σύστημα, που όμοιό του δεν έχει υπάρξει ποτέ στην ιστορία. Το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό αυτού του συστήματος είναι, ότι δεν εξυπηρετεί την πλειοψηφία των ανθρώπων, αλλά μόνο μια μικρή μειοψηφία, την παγκόσμια σιωνιστική οικονομική ελίτ. Αυτή η οικονομική ελίτ, με τις παγκόσμιες τράπεζες που ελέγχει, είναι από τις  πλέον ισχυρές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο.
Η επιβίωση και μακροημέρευση όμως αυτής της σιωνιστικής ελίτ εξαρτάται από τρεις αξιόπιστους βοηθούς, τρεις υποτακτικούς. Πρώτος βοηθός είναι οι κεντρικές τράπεζες όπως η FED ή η ΕΚΤ, οι οποίες τυπώνουν χρήμα και το διαθέτουν φτηνά στις μεγάλες τράπεζες. Δεύτερος υποτακτικός είναι οι πολιτικοί που υποστηρίζουν την παγκόσμια σιωνιστική ελίτ, πολιτικοί οι οποίοι καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια (βλ. συνταγματικό τόξο Ελλάδας) για να βοηθήσουν να παραμένει ατιμώρητος αυτός ο σιωνιστικός συρφετός των τοκογλύφων, παρά τις παραβιάσεις των νόμων, ενώ ταυτόχρονα προκαλούν τον εργαζόμενο λαό να καλύπτει τα κενά του προϋπολογισμού μέσω της «λιτότητας» και των «μνημονίων». Ο τρίτος βοηθός του συστήματος είναι τα συστημικά ΜΜΕ, που ανήκουν στην ελίτ που προαναφέρθηκε. Αποσπούν συνεχώς τον εργαζόμενο λαό από τα πολιτικά και οικονομικά τεκταινόμενα με fake news και παρουσιάζουν εξιλαστήρια θύματα για την κοινωνική του δυστυχία.
Φαίνεται λοιπόν ότι η παγκόσμια οικονομική ελίτ έχει τον κόσμο σταθερά υπό τον έλεγχο της και ότι είναι ακατανίκητη. Όμως, αυτή η διαπίστωση δεν είναι σωστή, διότι ακόμη και οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο δεν έχουν μαγικές ικανότητες. Ακριβώς όπως ένας γιατρός δεν μπορεί να συνταγογραφεί έναν απεριόριστο αριθμό φαρμάκων σ' έναν ασθενή χωρίς να προκαλέσει παρενέργειες, έτσι και η σιωνιστική οικονομική ελίτ δεν μπορεί να χειραγωγεί επ’ αόριστον το χρηματοπιστωτικό σύστημα χωρίς να του επιφέρει μόνιμη βλάβη ή τον θάνατο. Η απεριόριστη εκτύπωση χρήματος από τις κεντρικές τράπεζες χωρίς ουσιαστικό αντίκρισμα υποτιμά το ίδιο το χρήμα. Οι συνεχείς και σταθερές περικοπές επιτοκίων που προωθούνται από τις κεντρικές τράπεζες, παράγουν πάντα φθηνότερο χρήμα και υποκινούν στην κερδοσκοπία και στα χρέη. Η εκτύπωση χρήματος και η περικοπή επιτοκίων δημιουργούν τεράστια ποσά χρέους, με αποτέλεσμα ν' απαιτείται περαιτέρω μείωση επιτοκίων και περαιτέρω εκτύπωση χρήματος, τουτέστιν ένας φαύλος κύκλος ή μια συστροφή προς την κατάρρευση. Αυτός ο «αυτοενισχυτικός» φαύλος κύκλος που έχει ξεκινήσει η οικονομική ελίτ εδώ και πολλά χρόνια, δεν μπορεί να σταματήσει χωρίς να προκαλέσει σοβαρότατες αναταραχές στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα, η προσπάθεια δε απομάκρυνσης από αυτή την πορεία που χάραξε η σιωνιστική ελίτ θα προκαλούσε κατάρρευση στις χρηματοπιστωτικές αγορές.
Συνεπώς, ζούμε όχι μόνο υπό ένα χειραγωγημένο οικονομικό σύστημα, αλλά και κάτω από ένα σύστημα που μπορεί να επιζήσει μόνο με τη συνέχιση των μέτρων που λαμβάνει, μέτρα τα οποία τελικά θα το οδηγήσουν στην κατάρρευση. Το πως και πότε θα ενεργοποιηθεί αυτή η κατάρρευση δεν μπορεί να προβλεφθεί με ακρίβεια, όμως ότι θα συμβεί είναι τόσο ασφαλές, όσο το γεγονός ότι ένας ασθενής δεν θα επιβιώσει επί πολλά χρόνια με υπερβολική φαρμακευτική αγωγή. Σημειώνουμε, ότι στο παρελθόν η σιωνιστική ελίτ, στα πρόθυρα τέτοιων καταρρεύσεων, έχει ενεργοποιήσει παγκόσμιες συρράξεις.

Γ. Λιναρδής