Έρχονται τα νέα τοκογλυφικά δάνεια γι' αποπληρωμή των παλαιότερων...


Έρχονται τα νέα τοκογλυφικά δάνεια για αποπληρωμή των παλαιότερων

Παρά την κυριαρχία στην εγχώρια πολιτική σκηνή του σκανδάλου Novartis, η «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνηση τολμά, συν τοις άλλοις, να …πανηγυρίζει για «την επιτυχημένη έξοδο στις αγορές». Παρά την όποια διαφωνία μεταξύ Τσακαλώτου και Στουρνάρα για το ύφος αυτής της εξόδου, καμία πρακτική σημασία δεν υπάρχει στο ποια «μεταμνημονιακή» τεχνική δανεισμού θα επιλεγεί από τον Αύγουστο του 2018 και μετά.
Η κατοχική μνημονιακή πολιτική θα συνεχιστεί κανονικά, ο μηχανισμός εποπτείας θα είναι αυστηρά παρών και θα εξασφαλίσει τον αποικιοκρατικό έλεγχο, ενώ το «χρέος» θα εξακολουθήσει να είναι το εργαλείο για το ξεπούλημα των πλουτοπαραγωγικών πηγών του Έθνους και το ξεζούμισμα του αίματος του Λαού μας από τους διεθνείς τοκογλύφους. Χρησιμοποιώντας την τακτική της προπαγάνδας στον αίσχιστο βαθμό, οι εγχώριοι εντολοδόχοι του διεθνούς χρηματιστικού κεφαλαίου θέλουν να κάνουν τον Ελληνικό Λαό να …πανηγυρίζει για «την έξοδο στις αγορές», μέσω της οποίας απλώς συνάπτεται νέος τοκογλυφικός δανεισμός για την αποπληρωμή των παλαιοτέρων τοκογλυφικών δανείων.
Είναι χαρακτηριστικό ότι, κατά την μνημονιακή περίοδο, παρά το «κούρεμα» με το PSI, το ύψος του «χρέους» παραμένει στα ίδια επίπεδα (πάνω από 320 δισ. ευρώ). Τα τοκοχρεολύσια αυτού του χρέους, που έχει πληρωθεί αρκετές φορές ως τώρα, θα εξακολουθούν να στραγγίζουν τον κρατικό προϋπολογισμό, και από τη μία συνεχίζουν το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας της Χώρας, ενώ από την άλλη καταδικάζουν εκ νέου τους Έλληνες στην πιο σκληρή δημοσιονομική λιτότητα, δικαιολογώντας την παρομοίωση των Μνημονίων με την κινούμενη άμμο, καθώς, όσο περισσότερο κινούνται η Πατρίδα και ο Λαός μέσα σ’ αυτά, τόσο πιο πολύ βουλιάζουν.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ