Απίστευτο! Λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν μόνοι τους σε παραλία και το Λιμενικό ειδοποίησε ΜΚΟ για να τους παραλάβει…


Απίστευτο! Λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν μόνοι τους σε παραλία και το Λιμενικό ειδοποίησε ΜΚΟ για να τους παραλάβει…

Για να γίνει ευρύτερα αντιληπτό το πόσο «ξεχαρβαλωμένη» είναι η κατάσταση στα χερσαία και θαλάσσια σύνορα της Χώρας, με τη λαθρομετανάστευση να είναι εντελώς ανεξέλεγκτη, η είδηση που ακολουθεί είναι ενδεικτική της όλης κατάστασης.
Εκτός από τη μεταφορά λαθρομεταναστών από σκάφη του Λιμενικού Σώματος και της FRONTEX, δεκάδες είναι οι παράνομοι αλλοδαποί που καταφθάνουν μόνοι τους στις παραλίες νησιών του ανατολικού Αιγαίου. Αυτό έγινε και το πρωί της Τετάρτης, όταν τουλάχιστον 60 λαθρομετανάστες αποβιβάστηκαν μόνοι τους στην περιοχή Καταρράκτη στη Χίο.
Για την αποβίβασή τους, κι ενώ πέρασαν στα Εθνικά Χωρικά Ύδατα χωρίς να γίνουν αντιληπτοί,  απλά ειδοποίησε το Λιμεναρχείο Χίου μια ΜΚΟ, η οποία ανέλαβε τα περαιτέρω...
Οι διάφορες ΜΚΟ λοιπόν φαίνεται ότι υποκαθιστούν πλήρως το λιμενικό ως προς την αντιμετώπιση των λαθρομεταναστών που έρχονται παράνομα στην Ελλάδα. Λειτουργώντας ως κράτος εν κράτει, δείχνουν το μοντέλο διαχείρισης του λεγόμενου «προσφυγικού» μ' έναν τρόπο που υπό άλλες συνθήκες θα αποτελούσε κωμωδία.
Από τη στιγμή όμως που πρόκειται για ένα τόσο σοβαρό ζήτημα, ένα τέτοιο συμβάν ενισχύει ακόμη περισσότερο την πεποίθηση, ότι είναι οι ίδιες οι Αρχές αυτού του Τόπου που φροντίζουν να διαλαλούν παντού ότι η λαθρομετανάστευση στην Ελλάδα είναι, όχι μόνο μια πανεύκολη υπόθεση, αλλά κι επιθυμητή γι’ αυτούς που διαφεντεύουν και κρατούν στα χέρια τους τις τύχες της Πατρίδας και του Λαού.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ