Οι συντάξεις μετατράπηκαν σε φιλοδώρημα...


Οι συντάξεις μετατράπηκαν σε φιλοδώρημα!

Οι πρώτες νέες συντάξεις απόστρατων Αξιωματικών που βγαίνουν με τον νόμο Κατρούγκαλου, προκαλούν σοκ σε χιλιάδες δικαιούχους, καθώς οι μειώσεις στα μικτά ποσά φθάνουν στο 54,2% και στα καθαρά προ φόρων στο 30,8%.
Με βάση αυτές τις μειώσεις, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία για το τι περιμένει, όχι μόνο αυτόν τον κλάδο, αλλά όλους γενικότερα τους συνταξιούχους, αφού τώρα έχουν αρχίσει να φαίνονται οι πραγματικές επιπτώσεις του νόμου Κατρούγκαλου στους συνταξιούχους.
Από εκεί που οι πολιτικοί απατεώνες του ΣΥΡΙΖΑ έθεταν τις περίφημες «κόκκινες γραμμές» στη μείωση των συντάξεων και υπόσχονταν μάλιστα και την επαναφορά της 13ης σύνταξης, έφθασαν στο σημείο ολοκληρωτικής στροφής, με το να τις πετσοκόβουν αγρίως και αδιακρίτως χωρίς το παραμικρό έλεος.
Όχι βεβαίως μόνο τις υψηλές και μεσαίες συντάξεις, αλλά και αυτές των χαμηλοσυνταξιούχων, τους οποίους υποτίθεται ότι θα προστάτευε ο Τσίπρας και η υπόλοιπη πολιτική συμμορία της «Πρώτη φορά Αριστερά» κυβέρνησης. Αυτό είναι στην πραγματικότητα το ανάλγητο πρόσωπο (και) της νυν κυβέρνησης, που υποσχόταν παροχές και προχώρησε στις μεγαλύτερες περικοπές συντάξεων που έγιναν ποτέ.
Με δεδομένο πια ότι έρχονται και άλλες μειώσεις σε παλαιούς και νέους συνταξιούχους, είναι μαθηματικά βέβαιο, ότι οι συντάξεις κοντεύουν να μετατραπούν, στην πλειονότητα τους, σε επιδόματα πρόνοιας και φιλοδωρήματα, τα οποία επ’ ουδενί δεν επιτρέπουν στους συνταξιούχους την έστω και στοιχειωδώς αξιοπρεπή διαβίωση.
Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ συνεχίζει …επάξια την πολιτική εξόντωσης (και) των συνταξιούχων, που ξεκίνησαν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ