ΤΟ …ΤΙΜΗΜΕΝΟ ΚΟΥΚΟΥΕ, Ο …ΠΥΡΓΟΣ ΤΗΣ ΒΑΒΕΛ ΚΑΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ …ΑΛΛΑΧΕίναι γνωστό, και το έχουν παραδεχθεί πλέον και τα ίδια τα κομμούνια, ότι τα «μηνύματά» τους δεν περνάνε στον ελληνικό λαό. Γι’ αυτό και προσπαθούν να επεκταθούν στα «προσφυγάκια», που σε λίγα χρόνια θα έχουν και δικαίωμα ψήφου, μπας και …ισοφαρίσουν τις απώλειες από τους θανάτους των υπέργηρων εαμοσυμμοριτών.
Στα πλαίσια αυτά, η Κ.Ο. Αττικής διοργάνωσε συγκέντρωση στον κινηματογράφο «Αλκυονίς» μόνο για «προσφυγάκια», απευθύνοντας «κάλεσμα στους μετανάστες που ζουν και εργάζονται στην Ελλάδα, να μάθουν για την ηρωική ιστορία του ΚΚΕ, ν' ακούσουν και να διαδώσουν την επαναστατική του στρατηγική».
Μάλιστα, για να λύσουν τα συντρόφια το πρόβλημα της επικοινωνίας, μετέφρασαν «σε διάφορες γλώσσες» την Διακήρυξη της ΚΕ του ΚΚΕ για τα 100 χρόνια από την ίδρυση του κόμματος «του εγκλήματος και της προδοσίας», ενώ διανεμήθηκαν μεταφρασμένες και οι ομιλίες των καθοδηγητών, και -όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση- «φεύγοντας, οι εργαζόμενοι πήραν ο καθένας τους μία αναμνηστική κάρτα με το σύνθημα της εκδήλωσης και με το λογότυπο των 100χρονων του Κόμματος, μεταφρασμένα στις γλώσσες τους».
Με την επικοινωνία με τα «προσφυγάκια» μέσω μετάφρασης καλά τα πάνε τα συντρόφια, αλλά τι θα κάνουν άραγε με τον …Αλλάχ, καθότι τα «προσφυγάκια» τυγχάνουν φανατικά του είδους;
Λέτε, στην ανάγκη, ν’ αφήσουν κατά μέρος τα κουτσουμπάκια τις μαρξιστικές αρχές περί της θρησκείας («όπιο του λαού») και να …ασπαστούν τον μουσουλμανισμό, για να μην χάσουν τα νέα …πελατάκια που έχουν φανεί στον ορίζοντα; Αυτοί για όλα είναι ικανοί – για τα λεφτά τα κάνουν όλα!