Τρίτη, 10 Απριλίου 2018

Τούρκοι και Αλβανοί συνεργάζονται στενά για την επανοθωμανοποίηση των Βαλκανίων
Στα πλαίσια της προσπάθειάς της για την επανοθωμανοποίηση των Βαλκανίων, η Τουρκία φροντίζει να εξαπλώνει τα πλοκάμια της παντού, με την Αλβανία ν' αποτελεί τη σύμμαχό της σε αυτήν την προσπάθεια.
Περισσότεροι από 1.000 αλβανοί φοιτητές σπουδάζουν στην Τουρκία. Αλβανικοί πολιτιστικοί σύλλογοι δραστηριοποιούνται, εκδίδοντας βιβλία που είναι κυρίως μεταφράσεις τουρκικών.
Και  βεβαίως δεν είναι καθόλου τυχαίο, ότι ένας από τους συλλόγους αυτούς ονομάζεται «Τσαμέρια» (Τσαμουριά). Τη σημασία την οποία αποδίδουν, τόσο η Άγκυρα, όσο και τα Τίρανα, στους «πολιτιστικούς» αυτούς μοχλούς συνεργασίας, φανερώνουν οι επαφές του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, αρμοδίου για την διασπορά, Χακάν Τσαβούσογλου, με τον υπεύθυνο για την αλβανική διασπορά, Παντελί Μάικο.
Ο τελευταίος είχε συνομιλίες με τον Τσαβούσογλου, ενώ στο Κέντρο Αλβανικού Πολιτισμού της Άγκυρας κατέστησε σαφή την πρόθεση των Τιράνων για δημιουργία δομών συνεργασίας με την διασπορά. Άλλωστε δεν είναι τυχαίο, ότι ο Μάικο ομιλούσε εκ μέρους τόσο της Αλβανίας όσο και του Κοσσόβου, λες και αποτελούν ενιαία κρατική οντότητα…
Τουρκία και Αλβανία φροντίζουν να ενισχύουν τη στενή σχέση τους ολοένα και περισσότερο, κι αυτό βεβαίως μόνο ως καλό για τα Ελληνικά Εθνικά συμφέροντα δεν μπορεί να θεωρηθεί.

ΓΙΩΡΓΟΣ  ΜΑΣΤΟΡΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.